Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea se implică în scandalul Hexi Pharma: Ce a spus liderul PSD

dragnea

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a consideră cazul Hexi Pharma ca fiind "de o gravitate foarte mare", care "nu trebuie să se mai întâmple niciodată în România", motiv pentru care spune că "cercetările în acest caz trebuie făcute până la capăt, indiferent despre cine este vorba".

 

"Trebuie să se facă cercetările până la capăt. Să se meargă cu ancheta până la capăt, indiferent unde este acel capăt, indiferent despre cine este vorba, pentru că mi se pare un caz de o gravitate foarte mare. De asemenea, trebuie să nu se mai întâmple niciodată aşa ceva în România şi am încredere că instituţiile abilitate care trebuie să facă aceste cercetări, respectiv procurorii şi poliţiştii vor face aceste lucruri cu celeritate pentru că opinia publică aşteaptă rezultate, aşteaptă şi măsuri. Şi de asemenea, aşteptăm cu toţii să vedem ce s-a întâmplat, care sunt cauzele pentru care s-a ajuns aici", a declarat miercuri, Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.

 

Acesta a fost prezent la Sibiu, la un miting electoral de lansare a candidaţilor PSD.

 

Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 - 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei, informează Parchetul General.

 

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 - 2016, Hexi Pharma a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de Hexi Pharma cu aceste unităţi medicale - având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active - este de circa 51 milioane lei", se arată într-un comunicat al PÎCCJ transmis marţi Agerpres.

 

În baza controlului declanşat pe 23 mai în ceea ce priveşte criza din sănătate, reprezentanţii Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI au făcut o serie de precizări.

 

Compania Hexi Pharma sau reprezentanţi ai acesteia nu au constituit, în sine, "un caz de securitate naţională", informează Comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

 

"La nivelul SRI au fost şi sunt în derulare mai multe cazuri de securitate naţională (operaţiuni informative) în problematica infecţiilor nosocomiale şi intraspitaliceşti, din care au rezultat date şi informaţii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanţi ai acesteia nu au constituit, în sine, 'un caz de securitate naţională' '', precizează sursa citată.

 

Premierul Dacian Cioloş a declarat că, dacă va considera necesar, preşedintele Klaus Iohannis va cere discutarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a activităţii serviciilor de informaţii, precizând că nu crede că doar serviciile pot rezolva probleme precum Hexi Pharma.

 

"A fost discutată la alte şedinţe de CSAT activitatea serviciilor, când şi-au prezentat raportul de activitate, şi sunt convins că domnul preşedinte Iohannis, dacă va considera necesar, va cere acest lucru. Dar Hexi Pharma şi alte lucruri de acest gen nu cred că doar serviciile de informaţii pot rezolva această problemă. E totuşi paradoxal - pe de o parte ne revoltăm câteodată că serviciile de informaţii se implică prea mult în decizii importante pentru societate, în decizii administrative şi, pe de altă parte, atunci când ne apar probleme, în loc să ne punem întrebarea cum putem reforma sistemul şi dacă suntem capabili să acceptăm o reformă a sistemului, ne plângem că nu se implică prea mult serviciile de informaţii. Cred că trebuie să decidem la un moment dat ce vrem să facem şi dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări", a declarat Dacian Cioloş, la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.