Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra îşi doreşte un acord post-Brexit cu UE în domeniul medicamentelor

express.co.uk
medicamente, brexit

Guvernul britanic a încercat să liniştească luni companiile de medicamente şi întreprinderile de biotehnologie, făcând apel la continuarea cooperării cu Uniunea Europeană în legătură cu reglementările din domeniul medicamentelor după Brexit, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres

Producătorii de medicamente, în mod covârşitor favorabili rămânerii în UE, reprezintă 25% din totalul cheltuielilor pentru cercetări din regat şi companiile au avertizat că Brexit-ul ameninţă cu nesiguranţa, sporeşte complexitatea şi potenţialele amânări în ce priveşte aprobarea medicamentelor.

Citeşte şi: Aliații SUA au intrat în Raqqa: Zidul vechi a fost spart în două locuri

Ministrul sănătăţii, Jeremy Hunt, şi cel pentru mediul de afaceri, Greg Clark, au adresat o scrisoare cotidianului The Financial Times în care prezintă modul în care ar putea coopera Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

În scrisoare se afirmă că prioritatea guvernului este de a proteja siguranţa pacientului, de a menţine rolul Marii Britanii ca centru de cercetări şi promovare a sănătăţii publice pe plan global.

În opinia miniştrilor, există numeroase exemple în care parteneriatul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană i-au ajutat pe pacienţi, inclusiv autorizarea a 130 de produse.

''Regatul Unit este pe deplin angajat în ce priveşte continuarea relaţiilor de lucru strânse de care beneficiem cu partenerii noştri europeni'', declară miniştrii în scrisoarea lor. ''Scopul nostru general este de a asigura ca pacienţii din Regatul Unit şi de pe teritoriul UE să poată avea acces la cele mai bune şi mai inovative medicamente'', adaugă ei.

Cu toate că impactul Brexit-ului asupra unor companii globale, precum GlaxoSmithKline şi AstraZeneca, se pare că va fi unul limitat, asociaţia de comerţ farmaceutic din regat a avertizat că ieşirea Marii Britanii din UE ar putea submina în viitor investiţiile, cercetarea şi locurile de muncă din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.