Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'LOVITURA' lui Macron pentru Iohannis după vizita în România. Ce a postat preşedintele francez pe Twitter

Vizita preşedintelui Emmanuel Macron în România a fost prezentată drept un succces de către Administraţia Prezidenţială, însă şeful de stat francez pare să fi fost încântat mai degrabă de programul pe care l-a avut alături de premierul Mihai Tudose. Dovadă stau şi postările din mediul online pe care preşedintele Macron le-a făcut după scurta vizită în ţara noastră, mesaje care îi dau o "lovitură" dură lui Iohannis.

Dacă preşedintele României a scris pe Twitter despre "excelenta discuţie despre parteneriatul strategic dintre România şi Franţa",  preşedintele Emmanuel Macron a preferat să reposteze mesajul lui Klaus Iohannis, cu mulţumirile de rigoare.

content-image

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul premierului Mihai Tudose. După întâlnirea cu şeful Guvernului, Emmanuel Macron a decis să facă o postare separată, arătând o apreciere în plus pentru premierul român.

content-image

Unul dintre motivele care ar fi stat la baza acestei miscari ar putea fi si surpriza pregatita de premierul roman pentru seful de stat francez, surpriza care l-a "blocat" pe Emmanuel Macron. În debutul întrevederii, Mihai Tudose i-a oferit preşedintelui francez un cadou simbolic - o crenguţă din stejarul pe care generalul Berthelot l-a plantat în 1927 la Iaşi.

De altfel, preşedintele Macron a ţinut să precizeze după vizita făcută alături de preşedintele Iohannis la Muzeul Naţional al Satului, că se va întoarce anul viitor, în România, pentru a planta un stejar alături de cel plantat de generalul Berthelot.

Un alt motiv al unei apropierii dintre cei doi ar fi şi faptul că Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, asemeni lui Emmanuel Macron.

Citeşte şi: România, pe punctul de a REFACE harta ţării. Referendum pentru REDENUMIREA unui judeţ IMPORTANT .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.