Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei joacă și ea cartea naționalismului

CONVENTIA NATIONALA EXTRAORDINARA A PDL



'Drepturile minorităţilor sunt respectate pe deplin în România şi dacă ne referim la drepturile minorităţii ungare sau la cei de acolo, la fel.(...) Eu aud mulţi colegi şi de aici din UDMR care sunt în Parlamentul European şi care se plâng că nu le sunt respectate drepturile.(...) Deci au drepturi', a declarat Monica Macovei, întrebată într-un interviu la Adevărul Live care este poziţia sa faţă de afirmaţiile unor lideri ai secuilor din România care solicită autonomia zonei ţinutului secuiesc şi dacă în opinia sa minoritatea maghiară beneficiază de suficiente drepturi din partea statului român. 

Europarlamentarul PDL a adăugat, pe de altă parte, că este extrem de deranjată de faptul că sunt încălcate drepturile românilor din Covasna şi Harghita. 

'Eu am fost acolo. Deci, acolo nu sunt angajaţi de patroni dacă sunt români sau, în fine... E o problemă, da ? Deci asta este o problemă despre care nu se vorbeşte pe care eu o ştiu', a afirmat Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL a subliniat că, pe de altă parte, susţinerea independenţei unei zone ţine de capitolul libertate de exprimare. 

'Trebuie să o faci în mod normal dacă faci asta, s-o susţii, cum să zic, cum susţii o idee, nu ostentativ şi nu cu gesturi ostentative care să-i jignească pe ceilalţi. E libertatea de exprimare. Poţi să spui: eu doresc asta. Nu, vine unul mâine şi spune: eu vreau independenţa Buzăului. Dar nu cu gesturi ostentative, cu ofense şi cu insulte aşa cum am văzut', a mai declarat Monica Macovei.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.