Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va extrăda un imam urmărit de Spania pentru sprijinirea Statului Islamic

ciocanel judecator

Un tribunal britanic a decis marţi să permită extrădarea unui imam născut în Maroc şi urmărit de Spania pentru încurajarea terorismului şi tentativă de recrutare de combatanţi pentru gruparea Statul Islamic, transmite dpa. Avocaţii lui Tarik Chadlioui (43 de ani) au respins acuzaţiile şi au susţinut că extrădarea îl va priva pe clientul lor de dreptul la viaţă familială în Marea Britanie, unde cetăţeanul belgian de origine marocană a trăit cu soţia sa şi cei opt copii începând din 2015.

Instanţa a declarat că Chadlioui, cunoscut şi drept Tarik Ibn Ali, şi familia sa s-au mutat din Belgia în Marea Britanie în anul 2015. El este urmărit de Spania 'în legătură cu o acuzaţie de apartenenţă la/colaborare cu o grupare armată; pe scurt, el ar fi recrutor pentru cauza jihadistă''. Autorităţile spaniole au afirmat că Tarik Chadlioui a realizat mai multe înregistrări video 'exact de tipul necesar pentru a recruta jihadişti', în timpul vizitelor la o moschee din Mallorca în 2014 şi 2015. Filmuleţele au fost postate pe YouTube, conform Agerpres.

Pe teritoriul britanic, Chadlioui a trăit în cartierul Sparkhill din oraşul Birmingham. El a fost una dintre cele şase persoane arestate la finalul lunii iunie în Marea Britanie, Germania şi Spania sub bănuiala de încurajare a terorismului în timpul vizitelor la moscheea Al Fagar de Inca din Palma de Mallorca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.