Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marfă pentru DNA: O lege aflată la promulgare poate da lovitura fatală multor politicieni

BNR-ul bagă frica în parlamentari. Nicolae Cinteză are un text extrem de dur la adresa parlamentarilor care au pus la cale legea "dării în plată".

"Îmi menţin părerea, că „darea în plată“ în forma adoptată de Parlament nu e o lege bună. Am explicat lucrul acesta doar din punctul de vedere al supraveghetorului bancar. De ce? Pentru că asta îmi este meseria, pentru asta sunt plătit.

Citeşte şi: Traian Băsescu este TERMINAT: Judecătorii au decis în cazul unui dosar de-al său

Să presupunem că un de­bi­tor posesor al unui apartament cu do­uă camere îşi dă locuinţa în plată. Ce ur­me­ază? Va părăsi apartamentul şi, aşa cum spunea unul dintre iniţiatorii legii, va închiria altă locuinţă (mai spun al­ţii că va putea să-şi cumpere altă casă. Chiar crede cineva care şi-a dat casa în pla­tă că va mai avea acces la credite? Darea în plată e confirmare a dificul­tă­ţi­lor financiare ale debitorului). E o so­luţie? Eu cred că nu", a spus Cinteză, conform ziarulfinanciar.

Cinteză mai spune că în Spa­nia au fost evacuate din locuinţe pes­te 200.000 de familii. Ce protecţie ofe­ră legea română? Niciuna. De fapt şi ini­ţiatorii recunosc că nu este o lege de pro­tecţie socială.

Citește și: Procurorii DNA, refuzaţi de ÎCCJ: Şova va fi plasat în arest la domiciliu

"O simplă privire „ e adevărat nu o poate face oricine „ asupra listei celor care au luat credite mari ar clarifica multe din necunoscute. Sunt oameni de afaceri „ unii din top 100 „ membri (foşti sau actuali) ai Parlamentului, oameni politici, în general oameni cu bani. Şi atunci de ce să mă mai întreb cum poate avea o astfel de susţinere o lege care-i dezavantajează pe cei cu venituri sub medie. Este această lege o reglementare pentru protecţia consumatorului? Nicidecum. O lege bună trebuia făcută cu ajutorul celor care cunosc riscurile din sistemul bancar şi cu cei care se ocupă de protecţia consumatorului. Toate propunerile făcute de aceştia au fost resprinse de Parlament „ Comisia juridică. Şi mai trebuie clarificat un lucru. De ce se califică drept ticăloşie şi aroganţă spusul adevărului? Sunt mai convins ca oricând că DNA ar trebui să analizeze condiţiile în care s-a iniţiat legea", a mai spus Cinteză conform sursei citate.

Citeste si: EXCLUSIV Secretul de la Dan Șova pe care nu-l vor spune PSD și UNPR / FILMUL VOTULUI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.