Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Livanu - ales preşedinte al Consiliului românilor de pretutindeni

Marius Livanu

Marius Livanu, un român care trăieşte în Italia, a fost ales sâmbătă preşedinte al Consiliului românilor de pretutindeni, iar prim-vicepreşedinte a fost desemnat Tommy Tomescu (Marea Britanie).

Congresul românilor de pretutindeni, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, a ales în cadrul lucrărilor de sâmbătă Consiliul românilor de pretutindeni. Acesta este format din 35 de membri şi este forul de reprezentare a românilor din diaspora în faţa autorităţilor statului român. 

Consiliul este condus de un Birou executiv, alcătuit din nouă persoane, preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul general şi şase vicepreşedinţi, toţi cei nouă membri fiind aleşi la congres. 

Preşedintele Consiliului românilor de pretutindeni a declarat că, deocamdată, se lucrează la statutul şi la regulamentul Consiliului, iar acestea probabil vor fi gata în aceste zile. 

"Mai sunt mulţi paşi de făcut. Încercăm să adunăm toate datele comunităţilor, să contactăm toţi liderii comunităţii româneşti din diaspora, pentru a-i aduce la masa dialogului pe toţi. Deocamdată suntem în faza de lucru. Urmează dezbateri cu privire la statutul şi regulamentul în care vor fi prevăzute atribuţiile Consiliului, ale preşedintelui, ale Congresului", a spus Livanu. 

Ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, le-a propus membrilor Congresului românilor de pretutindeni să semneze o declaraţie de integritate în care să spună că nu sunt şi nu au fost implicaţi în cazuri de corupţie, că nu au fost condamnaţi pentru astfel de fapte, că nu sunt implicaţi în conflicte de interese, în imigraţii politice şi traseism, că nu au ocupat funcţii de conducere în fostul PCR, că nu au fost informatori ai Securităţii, că nu sunt ofiţeri în servicii secrete. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.