Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL promite TVA de 19%

tva 19-24476

Programul de guvernare propus de PNL, intitulat 'Reclădirea Naţională', propune ca măsură în domeniul fiscal-bugetar pentru stimularea consumului intern 'readucerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016'.

Pe aceeaşi linie, în documentul remis AGERPRES, se are în vedere şi 'introducerea taxării inverse a TVA pentru carne, unde producătorii şi distribuitorii consideră că evaziunea fiscală reprezintă peste 50% din activitate'.

O altă măsură de stimulare a consumului intern propusă prin programul PNL se referă la 'introducerea a două cote diferenţiate de TVA', una pentru 'alimente, medicamente, energie electrică, gaze naturale, cărţi' şi o alta pentru ' serviciile turistice, transport în comun şi alte produse, a căror oportunitate va fi determinată prin consultarea cu mediul de afaceri, partenerii sociali şi societatea civilă'.

'Nivelul acestora (a cotelor diferenţiate de TVA - n.r.) se va determina în funcţie de evoluţiile economice după evaluarea efectelor aplicării măsurilor anterioare', se precizează în programul liberalilor.

Totodată, PNL îşi propune 'introducerea unui nou sistem fiscal începând cu anul 2017', sistem prin care se are în vedere, printre altele, 'generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe şi impozite (impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe dividende, TVA şi toate taxele pe muncă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.