Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu subliniază că rolul UE în domeniul apărării trebuie să ducă la gestionarea ameninţărilor

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a apreciat la Bratislava, la cea de-a 12-a ediţie a Forumului Global de Securitate GLOBSEC, eforturile actuale de consolidare a rolului UE în domeniul apărării şi securităţii, subliniind importanţa ca procesul să conducă la sporirea contribuţiei UE la gestionarea ameninţărilor actuale, precum şi la creşterea coeziunii între statele membre.

"A pledat pentru o construcţie solidă şi durabilă, de natură să întărească profilul Uniunii ca actor credibil şi influent la nivel internaţional. A evidenţiat totodată importanţa complementarităţii acţiunilor UE cu cele ale NATO, evocând potenţialul important de aprofundare a dialogului şi cooperării dintre cele două organizaţii. A prezentat contribuţiile României la asigurarea securităţii europene şi euro-atlantice, la nivelul UE, precum şi în cadrul NATO. A arătat că acestea confirmă importanţa acordată de ţara noastră îndeplinirii responsabilităţilor care îi revin în ambele organizaţii, precum şi viziunii cu privire la asigurarea sinergiilor necesare între Uniune şi Alianţa Nord-Atlantică", precizează MAE într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

În marja GLOBSEC 2017, şeful diplomaţiei române a avut întrevederi bilaterale cu oficiali de nivel înalt din statul gazdă şi SUA. În discuţiile purtate cu omologul slovac, Miroslav Lajčak, au fost trecute în revistă principalele subiecte aflate în atenţie pe agenda bilaterală. Dialogul cu Ron Johnson, preşedintele Comitetului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA, a fost concentrat asupra priorităţilor în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, precum şi la nivelul NATO.

Ministrul român a avut şi o discuţie cu omologii din Turcia şi Polonia referitoare la organizarea întrevederii trilaterale din 9 iunie de la Bucureşti. De asemenea, a acordat un interviu cotidianului ceh 'Hospodarske Noviny' pe teme de securitate. GLOBSEC este un forum central-european de politică externă şi securitate, oferind ocazia unor întâlniri între factori politici de nivel înalt şi experţi de renume din Europa şi Nord-America. Întâlnirea la care a participat ministrul Meleşcanu a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Slovace şi organizaţia neguvernamentală GLOBSEC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.