Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru în comisia SRI cere analiza unui interviu care i-a scandalizat pe magistrați

SRI

Un membru al Comisiei parlamentare de control al activităţii Serviciului Român de Informaţii, afirmă că va propune şi susţine ca respectiva comisie să se întrunească pentru a da curs solicitării Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR).

'Mă bucur că în sfârşit asociaţiile magistraţilor s-au adresat forului care este nu numai îndreptăţit, dar şi dispune de instrumentele necesare realizării unor verificări efective şi complete cu privire la respectarea legalităţii de către Serviciul Român de Informaţii în activităţile derulate de acesta. Aspectele respective, în marea lor majoritate, au mai făcut obiectul sesizării şi al verificărilor în cadrul Comisiei şi au fost clarificate dar, în măsura în care au mai rămas aspecte nelămurite, vom verifica riguros si vom propune, după caz, măsurile ce se impun. Voi propune şi susţine întrunirea Comisiei parlamentare de control al SRI pentru a da curs solicitării UNJR', a precizat Cezar Preda, într-o declaraţie de presă.

UNJR a arătat, într-un comunicat difuzat joi, că judecătorii si procurorii din România au solicitat, pe data de 21 mai, Comisiei parlamentare de control al SRI să ceară Serviciului 'să clarifice public dacă afirmaţiile generalului Dumitru Dumbravă, că Serviciul este implicat în actul de justiţie, 'reprezintă poziţia oficială a instituţiei sau, dimpotrivă, reprezintă opinia personală a acestuia, caz în care, faţă de gravele efecte ale celor spuse de acesta, se impune a se lua măsurile necesare''.

De asemenea, semnatarii scrisorii solicită Comisiei parlamentare 'o analiză punctuală şi concretă a modului în care SRI acţionează în domeniul rezervat exclusiv instanţelor de judecată' iar la sfârşit să publice raportul analizei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.