Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj SCANDALOS pentru românii din Anglia: All EU members fuck off. The channel is that way!

facebook.com
fuck

Problema mari pentru unii români din Marea Britanie. Ei susțin că de la primele ore după aflarea rezultatului oficial al votului privind plecarea Marii Britanii din blocul comunitar au fost întâmplinați cu mesaje agresive la locurile de muncă.

Vezi și: NEBUNIE în Marea Britanie: Petiţia pentru un nou referendum bate toate recordurile

Un român a fost întâmpinat vineri dimineață de colegii englezi cu o pancartă pe care era următorul mesaj aflat la intrarea principală: ”British passport holders only. All EU members fuck off. The channel is that way!” (n.r. – Doar pentru posesorii de pașapoarte britanice. Toți membrii UE plecați dracului! Canalul este în partea aia!).

Fotografia a fost publicată Nicolae Danile Popescu de un alt român care lucrează în Marea Britanie: ”Așa au fost întâmpinați niște muncitori est-europeni azi dimineață la muncă. Vorbim de oameni care muncesc, plătesc taxe și contribuie pozitiv în economia britanică. Trist și descurajant, mai ales că ne referim la un moment seminificativ pentru toată lumea, în special pentru cei aflați la mii de kilomentri distanță de casă. Astfel de mesaje nu reprezintă esența unității, democrației și toleranței. În concluzie, atitudinea pe care trebuie să o adoptăm până la măduva oaselor în toate comunitățile românești din Marea Britanie este una de SOLIDARITATE!”.

El a precizat că nu poate dezvălui identitatea persoanei care i-a trimis fotografia și care a avut această surpriză atunci când a ajuns la locul de muncă.

Vezi şi: BREXIT-ul este imposibil! Băsescu anunţă două BOMBE

”Încă de la primele rezultate de aseară, am început să primesc mesaje de îngrijorare de la românii din Marea Britanie. Unul dintre aceste mesaje m-a enervat cel mai tare, pentru că așa au fost întâmpinați niște muncitori est-europeni azi dimineață la muncă. Pentru a nu îi crea probleme, am promis celui care mi-a trimis poza să nu îi dezvălui identitatea în această postare. Este o ironie deplasată, chiar și între colegi. Nu este nici măcar umor negru, ci mai degraba ceva ce ascunde o atitudine periculoasă față de muncitorii calificați din Europa de est. Am ajuns în UK pentru prima dată în 2006, când mai toți conaționalii au fost întâmpinați cu neîncredere, suspiciune, ostilitate și chiar xenofobie. De acum încolo, aceste tendințe s-ar putea agrava, așa că a venit vremea să acționăm sub semnul Solidarității”, a declarat Nicolae Daniel Popescu, manager la agenția națională guvernamentală britanică pentru recunoașterea și echivalarea diplomelor de studii și a certificatelor de calificare profesională.

Aproximativ trei milioane de cetăţeni din alte state UE, inclusiv câteva sute de mii de români, locuiesc în Marea Britanie. Polonezii sunt cei mai numeroşi dintre aceştia, aproximativ 800.000 trăind în Marea Britanie, urmaţi de irlandezi (383.000) şi germani (301.000), conform celor mai recente date disponibile de la Biroul Naţional de Statistică, informează cotidianul The Guardian.

Numărul românilor şi bulgarilor, în mod frecvent ţinta campaniei în favoarea ieşirii din UE, în care au fost catalogaţi drept „hoţi de locuri de muncă” şi „asistaţi sociali”, se ridică la 175.000 de persoane, respectiv, 59.000, dar este de aşteptat ca datele pe anul 2015 să arate o creştere a numărului imigranţilor din cele două state.

Britanicii au votat pentru ieșirea din blocul comunitar, în urma referendumului. Mai precis, 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale. În urma acestor rezultate, David Cameron a anunțat că va demisiona și că țara sa are nevoie de un nou premier după rezultatul referendumului pentru ieşirea din UE.

Acum Nicolae Daniel Popescu își pune câteva întrebări referitoare la ce va urma:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.