Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft a lansat primul său ceas inteligent

Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, a lansat Microsoft Band, primul sau smartwatch, marcând astfel intrarea pe piata dispozitivelor purtabile, pe care va concura alaturi de Samsung si Apple, relateaza portalul cnet.com, potrivit Mediafax.

Microsoft Band este disponibil la pretul de 199 de dolari în magazinele Microsoft din Statele Unite începând de joi.
Principalul avantaj al smartwatch-ului Microsoft în competitia cu alte dispozitive purtabile de pe piata este bateria proiectata sa dureze 48 de ore. De asemenea, un plus îl reprezinta faptul ca Microsoft Band este compatibil cu toate sistemele de operare disponibile pe piata, nu doar cu Windows.
Ceasul inteligent monitorizeaza activitatea organismului inclusiv în timpul somnului si primeste notificari de la smartphone-ul la care este conectat. Cei zece senzori cu care este prevazut smartwatch-ul noteaza permanent diversi indici, cum ar fi ritmul cardiac, numarul de calorii arse, calitatea somnului sau expunerea la soare.
Microsoft a lansat, de asemenea, si aplicatia Microsoft Health, care prezinta un serviciu cloud ce permite utilizatorilor sa stocheze si sa combine datele despre sanatate înregistrate de dispozitivul purtabil.
Samsung a lansat primul sau smartwatch, Galaxy Gear, în septembrie 2013, iar în luna august a acestui an a prezentat un nou model de ceas inteligent, Gear S.
De asemenea, Apple a lansat, la începutul lunii septembrie, dispozitivul Apple Watch, care însa nu va putea fi cumparat pâna la începutul anului 2015. Preţul de pornire va fi de 349 de dolari.
De la preluarea conducerii companiei de catre Satya Nadella în acest an, Microsoft s-a orientat spre crearea unor produse compatibile cu toate sistemele de operare existente pe piata, nu doar cu Windows, asa cum s-a întâmplat sub conducerea predecesorului sau, Steve Ballmer. Schimbarea de strategie s-a impus în urma modificarii structurii pietei, în conditiile în care smartphone-urile Windows au o cota de piata de doar 2,5% la nivel mondial, potrivit companiei de cercetare de piata IDC.
La începutul lunii octombrie, Microsoft a prezentat noul sistem de operare Windows 10, care va fi disponibil pentru cumparare la jumatatea anului viitor, si care include un app store si masuri sporite de securitate.
De asemenea, în luna mai, compania americana a lansat o versiune cu ecran mai mare a tabletelor Surface, Surface Pro 3, dispozitiv pe care Microsoft îl considera un potential înlocuitor al laptopurilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.