Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor a prezentat evoluţiile privind prezenţa înaintată adaptată la Marea Neagră la reuniunea miniştrilor Apărării din NATO

www.stiripesurse.ro
Mihai Fifor SUA

Ministrul Mihai Fifor a prezentat, la Bruxelles, la Reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO evoluţiile înregistrate în constituirea prezenţei înaintate adaptate din zona Mării Negre. Este vorba despre operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale de la Craiova, transformarea comandamentului acesteia în structură NATO, prezenţa crescută a forţelor navale aliate în Marea Neagră, activităţile continue de poliţie aeriană deasupra României, participarea aliaţilor la exerciţii pe teritoriul ţării noastre, a informat MApN.

"Am anunţat, totodată, faptul că suntem pe cale de a finaliza, împreună cu aliaţii turci şi bulgari, conceptul Iniţiativei Întrunite de Instruire (CJET) lansat de România tot sub egida prezenţei NATO în regiunea Mării Negre, urmând ca prima conferinţă de coordonare a acesteia să aibă loc la începutul lunii decembrie", a declarat ministrul Mihai Fifor, potrivit unui comunicat al MApN remis joi Agerpres.

Ministrul Apărării a mulţumit aliaţilor pentru contribuţiile la toate componentele prezenţei înaintate adaptate şi a subliniat, totodată, importanţa consolidării acesteia, ca parte a unei abordări coerente a prezenţei înaintate aliate pe întregul flanc estic, a precizat MApN. Potrivit sursei citate, în prima zi a reuniunii de la Bruxelles s-au evaluat progresele realizate în implementarea măsurilor de adaptare a NATO la ameninţările complexe din mediul actual de securitate, precum şi priorităţile acestui proces, în pregătirea Summitului NATO din 2018. "Reuniunea a demonstrat angajamentul aliaţilor pentru continuarea implementării deciziilor adoptate la Summitul de la Varşovia în toate domeniile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare, angajament ilustrat prin prezenţa în teren a trupelor aliate de-a lungul întregului flanc estic. Miniştrii au convenit, totodată, măsuri de creştere a eficienţei şi capacităţii de reacţie rapidă a posturii de apărare, inclusiv în ceea ce priveşte structura de comandă a NATO, forţele maritime şi apărarea cibernetică", a mai informat MApN.

Ministerul Apărării reaminteşte că progresul înregistrat în operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale a putut fi observat şi de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia participării sale la Adunarea Parlamentară NATO desfăşurată în luna octombrie la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.