Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, vizită la Colegiul de Apărare al NATO: Doi ofiţeri români au absolvit un curs de cooperare regională

www.stiripesurse.ro
Mihai Fifor SUA

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vizitat vineri Colegiul de Apărare al NATO din Roma, unde a participat la ceremonia de absolvire a promoţiei a XVIII-a a Cursului de cooperare regională (NATO Regional Cooperation Course - NRCC). Potrivit unui comunicat al NATO, în cadrul întrevederii cu generalul-locotenent Chris Whitecross, comandantul colegiului, ministrul Fifor a subliniat faptul că în actuala promoţie a NRCC se regăsesc şi doi ofiţeri români, ceea ce arată interesul crescut al Armatei României pentru pregătirea personalului în instituţiile de învăţământ ale NATO, conform Agerpres.

Ofiţerii români absolvenţi ai celei de a XVIII-a NRCC sunt comandorul Răzvan-Gabriel Brătulescu, comandantul Bazei Militare 99 Deveselu, şi colonelul ing. Nicu Tiperciuc, şef de secţie în cadrul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri. "Este foarte important ca un număr din ce în ce mai mare de reprezentanţi ai armatei noastre să beneficieze de pregătire în instituţiile internaţionale de înalt nivel academic, Colegiul NATO fiind una dintre cele mai prestigioase. În acelaşi timp, încurajăm participarea cursanţilor din afara graniţelor României la cursurile pe care noi le organizăm în ţară, în instituţiile noastre de învăţământ militar sau în cadrul unuia dintre cele mai importante centre de excelenţă ale Alianţei, Centrul de Excelenţă HUMINT de la Oradea", a declarat Mihai Fifor.

În calitate de speaker principal la ceremonia de absolvire a promoţiei NRCC, ministrul Fifor i-a felicitat pe cei 46 de absolvenţi, din 9 ţări NATO şi 11 din ţări partenere, cu ocazia absolvirii şi i-a încurajat să fructifice oportunităţile deschise de participarea la cursurile Colegiului şi să-şi aducă personal contribuţia la întărirea parteneriatelor dezvoltate de Alianţă, în beneficiul generaţiilor următoare. "Consolidarea cooperării şi stabilităţii în regiunea noastră, crearea unor mecanisme pragmatice şi eficiente de colaborare, încurajarea permanentă a dialogului politic, schimbul de experienţă şi asistenţa în derularea complexelor procese de transformare şi modernizare a instituţiilor de apărare, toate acestea reprezintă direcţii de acţiune care ne pot ajuta, atât la nivelul NATO, cât şi la cel al ţărilor partenere, să facem faţă provocărilor din ce în ce mai complexe din mediul de securitate", a precizat Fifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.