Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militanţi houthi au atacat o navă de război saudită, în largul coastei de vest a Yemenului

yemen

Militanţi houthi au atacat luni, cu bărci folosite ca bombe, o navă de război saudită, în largul coastei de vest a Yemenului, cauzând o explozie care a ucis doi membri ai echipajului şi a rănit alţi trei, a informat agenţia saudită de stat SPA, preluată de Reuters și de agerpres.

"O fregată saudită în patrulare la vest de oraşul port Hodeidah a fost atacată cu trei bărci folosite ca bombe aparţinând miliţiilor houthi", a arătat coaliţia condusă de Arabia Saudită care luptă în Yemen. 

Una dintre bărci a izbit spatele navei, cauzând o explozie şi un foc în care au murit doi membri ai echipajului, relevă declaraţia, fără a specifica naţionalitatea acestora. Alţi trei au fost răniţi şi sunt în stare stabilă. Focul a fost stins de echipaj. 

Gruparea houthi aliată Iranului, care controlează capitala Yemenului, a revendicat atacul, al treilea efectuat asupra unor nave în largul coastelor Yemenului, în ultimele şase luni. 

"Nava de război saudită a fost implicată în agresiunea împotriva unor oraşe de pe coasta de vest şi a unor pescari yemeniţi", a precizat un oficial militar citat de agenţia yemenită de presă Saba, condusă de mişcarea Houthi. 

Coaliţia condusă de Arabia Saudită a arătat că atacarea navei reprezintă o serioasă dezvoltare care "va avea impact asupra navigaţiei internţionale şi a fluxului asistenţei umanitare din port pentru cetăţenii Yemenului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.