Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânătorii de Munte vor reconstitui un celebru MARȘ de 400 km: Cât vor parcurge pe JOS

www.forter.ro
Vânători de munte

Statul Major al Forţelor Terestre reconstituie, începând de marţi şi până pe 2 noiembrie, marşul de la Bucureşti la Tîrgu Neamţ efectuat de primul batalion de vânători de munte înfiinţat prin transformarea Şcolii de schiori din Bucureşti, prin Ordin al Marelui Cartier General.

"Marşul se va desfăşura pe parcursul a nouă etape, pe jos în localităţile de staţionare şi pe roţi în afara acestora, de către militari din Brigada 2 Vânători de Munte 'Sarmizegetusa', Brigada 61 Vânători de Munte 'General Virgil Bădulescu' şi din Batalionul 26 Vânători de Munte 'Avram Iancu', pe itinerariul Bucureşti - Ploieşti - Buzău - Mărăşeşti - Bacău - Tîrgu Neamţ - Topliţa - Miercurea Ciuc - Sfântu Gheorghe - Braşov", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis luni AGERPRES.

Citește și: 'Ceva se croieşte în subteranele politice'

Activitatea va începe în Bucureşti marţi, de la ora 8,30, în cadrul ceremoniei organizate în Parcul Carol I, la Monumentul Eroului Necunoscut. Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte "Posada" vor primi Drapelul Naţional, ce va fi purtat de către militari pe întreg itinerariul şi predat, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor din fiecare localitate de pe traseu, următorului detaşament, anunță Agerpres.

Itinerariul Drapelului Naţional va lua sfârşit pe data de 2 noiembrie, ora 11,00, când va fi înmânat militarilor din subunitatea de cercetare a Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", care îl vor aduce în Piaţa Sfatului din Braşov, la ceremonia ce marchează "Centenarul Vânătorilor de Munte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.