Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiune URIAȘĂ pentru Cristi Borcea: Ce trebuie să facă fostul acționar dinamovist ca să fie eliberat de judecători

www.romaniatv.net
Cristi Borcea

Cristi Borcea e cu bagajele la ușa celulei. Astăzi, fostul acționar de la Dinamo ar putea primi vestea cea mare, că a fost pus în libertate de judecători. Mai are însă o misiune imporantă: să îi convingă pe judecătorii de la Tribunalul Ilfov că a stat suficiente zile în spatele gratiilor şi că a venit momentul să se întoarcă la cei 7 copii. Procurorii DNA vor încerca să amâne eliberarea pentru că nu sunt convinşi că fostul şef al dinamoviştilor s-a îndreptat cu adevărat.

Din ziua în care Judecătoria Sectorului 4 a decis că poate fi eliberat condiţionat, chiar dacă nu şi-a ispăşit întreaga pedeapsa primită în "Dosarul Transferurilor" Cristi Borcea nu mai are linişte. Procurorii anticorupţie au contestat sentinţa, iar acum soartea fostului şef al dinamoviştilor stă în mâinile judecătorilor de la Tribunalul Ilfov.

Citește și: Radiografie SUMBRĂ a unui analist politic: 'Singurul scenariu plauzibil este că România va eșua'

”Instanţa apreciază că există premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de de regulile de conduită socială.”, a comunicat Judecătoria Sectorului 4, potrivit Stirileprotv.ro.

Şi totuşi, procurorii care au contribuit la condamnarea lui Borcea la o pedeapsa de 6 ani sii 4 luni în Dosarul Transferurilor nu văd cu ochi buni o eliberare condiţionată. Nu deocamdată, aşa că cer ca Borcea să mai stea după gratii cel puţin 6 luni.

Din martie 2014 când a primit pedeapsa, Borcea a stat după gratii peste 1300 de zile de zile şi a câştigat alte 242 pentru că a muncit şi a scris două cărţi, considerate lucrări ştiinţifice.

Cel puţin una dintre ele, spun acuzatorii, este de negăsit. Însă Borcea mai are un atu: a achitat întreg prejudiciul ce i-a fost imputat, zece milioane de lei.

Susţine că vrea să-şi trateze la un spital intoxicaţia cu mercur, suferită în urmă cu mulţi ani. Avocatul lui spune că Borcea vrea să îşi îndeplinească în libertate rolul de tată. Pentru că: “acordă suport financiar şi moral pentru 7 copii, cel mai mare având 20 de ani, fiind considerat şi acesta un copil în ciuda vârstei, iar cel mai mic având 1 an.”, potrivit avocatului acestuia.

Citește și: Un fost ministru aruncă BOMBA: 'Dacă Năstase ajungea preşedintele României...'

Printre argumentele cu care procurorii DNA încearcă să amâne eliberarea lui Cristi Borcea se numără şi acuzaţia că fostul dinamovist ar fi cumpărat împreună cu fraţii Victor şi Ioan Becali bunăvoinţa judecătoarei Geanina Terceanu de la Tribunal care i-a şi achitat în prima instanţă.

Soarta lor va fi decisă peste câteva săptămâni la Instanţa Supremă, aşa că riscul ca Borcea să se întoarcă după gratii, dacă bineînţeles va fi liber până atunci, este mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.