Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Ardealului uimeşte: 'Pozele cu Arsenie Boca vândute ca icoane, o blasfemie'

arsenie boca

Arsenie Boca e considerat sfânt deja de foarte multă lume, deşi Biserica Ortodoxă nu l-a recunoscut până acum. De aici şi până la un atac fără precedent nu a mai rămas decât foarte puţin. Un înalt preot a uimit pe toată lumea prin afirmaţiile sale.

Citeşte şi: SENZAŢIONAL Un buncăr antiatomic din Suceava a fost scos la vânzare pe OLX: Cât costă / FOTO

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, spune că pozele cu Arsenie Boca vândute ca icoane reprezintă o "blasfemie". Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza atrage atenția asupra unui fenomen răspândit în țară: închinarea la fotografiile unor personalități care nu sunt declarate sfinte de către Biserică, potrivit TurnulSfatului.ro. În cadrul unei emisiuni TV, ÎPS Laurențiu Streza a declarat că în cazul lui Arsenie Boca, acesta poate deveni sfânt, fiind și înființată o comisie în acest sens, însă până atunci, comerțul cu fotografiile părintelui este unul "deșănțat"

Citeşte şi: Un controversat politician din Moldova: 'Va fi un mare război, România vrea să ne acapareze'

"Suntem total împotriva comerțului deșănțat. E o blasfemie să dai fotografia unei personalități care are șansa să ajungă în icoană. E diferență între icoană și fotografie. Icoana e imaginea sfințită. Asta o face artistul, pictorul, după canonul iconografic, ținând cont de acele trăsături trecute în canonizare: viața de sfințenie, ortodoxia credinței, asceza. Nu pui unul să se vadă frumusețea fizică, ci frumusețea spirituală", a declarat ÎPS Laurențiu. Mitropolitul Ardealului spune că sunt șanse ca Arsenie Boca să devină sfânt, însă asta se va face după studierea vieții sale de către o comisie. Este posibil, de asemenea, ca Arsenie Boca să nu fie declarat sfânt, anunţă RTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.