Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran aruncă în aer scena politică: întâlnire de TAINĂ a lui Cioloș și un plan ASCUNS

moise guran

Jurnalistul Moise Guran prezintă o informație aflată pe surse aproapiate unui partid politic important care arată că înainte de Paște premierul Dacian Cioloș a avut o întâlnire la Guvern cu liderii PSD și cei ai PNL. Cioloș le-a spus că începe o reformă în administrație, ceea ce a declanșat nebunia din Guvern soldată cu demisia a doi miniștri.

”Surse apropiate unui partid politic (care au ţinut să aflu eu, ca să ştiţi şi dumneavoastră) susţin că acum vreo două săptămâni, cam pe când promitea Dacian Cioloş o reevaluare a miniştrilor după Paşte, la Palatul Victoria a avut loc o întâlnire între premier şi liderii celor două mari partide din Parlament. Cioloş le-a prezentat un proiect de reformă a administraţiei, iar acest lucru este important pentru a înţelege lanţul slăbiciunilor din guvern. Dar şi de ce cred eu că premierul trebuie să taie urgent acest lanţ cu orice risc, chiar şi cu cel al căderii propriului guvern.

Demisia ministrului Sănătăţii a fost un soi de telenovelă. Susţinut de puternicul Vasile Dâncu (despre care zic oamenii răutăcioşi că ar fi viitorul lider al PSD) ministrul Achimaş Cadariu nu a avut nicio intenţie să demisioneze. De altfel joia trecută, la Cluj, Dâncu spunea că ministrul nu va demisiona şi că Cioloş îl susţine, pentru ca a doua zi premierul să trimită Corpul de Control la ministerul Sănătăţii, iar luni dimineaţa să îi şi ceară demisia.

A fost primul gest de frondă pe care Dacian Cioloş l-a făcut la adresa celui mai mare partid din Parlament şi eu sper să nu fie şi ultimul. Pentru binele nostru, al tuturor. Asta și pentru că Vasile Dâncu stă pe un buget de 8 miliarde de lei, bani de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, o invenţie a lui Liviu Dragnea, din perioada în care era pe funcţia lui Dâncu. Aparatul lui Dragnea e tot acolo, la ministerul Administraţiei, iar de când a plecat PSD-ul de la guvernare investiţiile respective cam bat pasul pe loc. Nu ştiu dacă e vina lui Dâncu sau a secretarilor de stat lăsaţi în urmă de Dragnea, dar astfel de scamatorii cu bani de investiţii care stau degeaba în trezorerie eu am mai văzut.

E timpul ca Cioloş să taie acest nod. Parlamentul penal îşi va vedea de agenda lui, acolo probabil se va duce o bătălie între societate şi aceşti lupi ai tranziţiei, dar, dacă vrea să lase totuşi ceva în urma lui, guvernul Cioloş trebuie să se concentreze pe Administraţie, Sănătate şi Învăţământ. Sunt trei domenii care au nevoie urgentă de reforme serioase, iar nu de jocul de glezne făcut de Dâncu, Achimaş Cadariu şi Adrian Curaj. Acest an nu trebuie pierdut, faptul că e electoral ne ajută, nu ne încurcă, ne dă prilejul unor dezbateri serioase şi a unor angajamente pentru viitoarele guverne politice de după 2016”, scrie Moise Guran, pe Biziday.

Citește mai departe AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.