Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO îşi 'umflă muşchii' în faţa Rusiei: Declaraţia care-l va înfuria pe Vladimir Putin

nato rusia
Cele 28 de state membre ale NATO sunt "unite" în faţa Rusiei, a declarat sâmbătă la Varşovia secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, subliniind însă că Moscova nu constituie nicio "ameninţare", dar nici un "partener strategic", potrivit AFP. "Noi suntem uniţi", a spus el, în a doua zi a summitului NATO. "Nu vedem nicio ameninţare imediată faţă de vreun aliat al NATO. Rusia nu mai este nici un partener strategic", a adăugat el.

Citeşte şi: Ei sunt cei mai cruzi judecători: Au băgat la puşcărie o mamă care a furat mâncare pentru copil/FOTO

"Nu avem parteneriatul strategic pe care am încercat să-l dezvoltăm după Războiul rece, dar nu mai suntem nici în situaţia de război rece", a continuat Stoltenberg, care rezuma într-o conferinţă de presă rezultatul unui dineu informal care i-a reunit în ajun pe liderii statelor membre.  "Apărare puternică şi dialog constructiv, acestea sunt angajamentele pe care se bazează relaţiile noastre cu Rusia", a mai afirmat Stoltenberg. 
"Dineul a fost consacrat 98% relaţiilor cu Rusia. Ideea este de a-i trimite lui Putin un mesaj că suntem uniţi", indicase anterior pentru AFP o sursă diplomatică franceză.  Politica NATO faţă de Moscova se poate rezuma la trei puncte: "1. Să fim uniţi. 2. Să fim fermi pe valorile noastre. 3. Să reluăm dialogul", a adăugat sursa respectivă, rezumând tonalitatea discuţiilor, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.