Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO se implică în reconstrucția capacității de apărare a R. Moldova

NATO

O delegatie a NATO va sosi marti la Chisinau pentru a discuta cu oficialitatile moldovene programul de reconstructie a capacitatii de aparare a Republicii Moldova.

Potrivit Radio Chisinau, acest program în care sunt implicati cu fonduri si expertiza aliati importanti din NATO, precum Statele Unite si Germania, are loc în conformitate cu deciziile summitului Aliantei din septembrie 2014 din Tara Galilor, la care organizatia a inclus în propria strategie de securitate si capacitatea de aparare a statelor partenere, între care Republica Moldova, Ucraina, Georgia.

Conform expertilor, în cadrul acestei vizite, reprezentantii NATO vor discuta cu autoritatile moldovene, chiar si în situatia în care la Chisinau este un guvern interimar, prioritatile si elementele necesare pentru întarirea capacitatilor de aparare ale Republicii Moldova.

De amintit ca ministrii apararii din statele membre ale NATO au aprobat în iunie la Bruxelles un pachet de sprijin pentru consolidarea capacitatilor de aparare pentru Republica Moldova, membra a programului Parteneriatul pentru Pace din 1994. Secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, declara atunci ca ''acest pachet va ajuta Republica Moldova sa consolideze institutiile de aparare si securitate în legatura cu potentialele amenintari din partea Federatiei Ruse''.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.