Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neregulile de la moțiune 'explodează' în Parlament: Încă un partid cere anchetă

urne urna bile

Neregulie de la moţiunea de cenzură, unde s-au înregistrat mai multe voturi decât persoane care au votat, generează un val de reacţii în Parlament. După ce stiripesurse.ro a dezvăluit că pe înregistrarea video a votului se văd doar 249 de persoane care introduc bile în urne, deşi la final s-au anunţat 251 de voturi, trei partide anunţă măsuri. USR solicită o anchetă parlamentară şi schimbarea sistemului de vot secret cu bile, PNL face luni propria analiză, iar PMP se alătură solicitărilor USR.

Vezi şi: EXCLUSIV - Probleme cu moţiunea de cenzură: Voturi în plus pe care nu le poate explica nimeni/ VIDEO

Vezi şi: Reacție OFICIALĂ: Comisie de anchetă parlamentară după dezvăluirile stiripesurse.ro despre moțiune

"Subscriem la solicitarea de a constitui o comisie de anchetă. De altfel, vrem să analizăm tot filmul care s-a făcut, pentru că eu nu am văzut de când sunt în Parlament să se stea pe trei rânduri de verificări să se vadă ce votezi. Sunt atât de multe vulnerabilități, de la săculeții care nu știe nimeni de unde vin și cu câte bile vin, până la numărarea a ce rămâne în sac. Degeaba suntem noi 10 oameni dacă funcționarii vin cu săculeții, pleacă cu săculeții, bilele pot să fie la toată lumea și înainte, și după. Suntem în secolul 21 și e penibil: stăm și numărăm bob cu bob ca acum 300 de ani dacă e vot sau nu e vot și să-l arătăm la toată lumea. Deci vom propune nu doar o comisie de anchetă, dar și modificarea în regulament. Vom analiza şi de ce un sistem de vot electronic atât de sofisticat și atât de scump nu este capabil să genereze un vot secret așa cum scrie în Constituție și în Regulament", a declarat pentru stiripesurse.ro Valeriu Steriu, preşedinte executiv al PMP.

Vezi şi: CUTREMUR în Parlament: PNL anunţă măsuri după dezvăluirile stiripesurse.ro

Liderul PMP afirmă că a avut propriile suspiciuni încă de la momentul votului. "Pornind de la ce mi-au semnalat unii colegi, preluarea de către unii membri PSD, cei mai apropiați și mai loiali liderului PSD, a bilelor în mod nefiresc. Mi se pare firesc să iei bilele cu două mâini și să le ții deschise, nu să pară că mai pitești ceva acolo. E novoie de un alt sistem, nu să stăm să ne păzim între noi cum luăm bile și dacă mai avem bile", a explicat Steriu.

Valeriu Steriu aminteşte că o situaţie similară s-a produs la momentul votului pe cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării deputatului Mircea Gurzău, în 2016. La momentul respectiv, deşi s-a dorit contestarea votului, acest lucru nu a fost posibil pentru că regulamentul nu prevede nicio procedură în acest sens.

"Luni o să vorbesc și eu cu colegii de la USR și cei de la PNL. Trebuie declanșat ceva. Au ajuns atât de departe cu stilul ăsta de a frauda votul încât vorbim de faptul că PSD a furat PSD. Eu sunt convins că erau pregătiți cu niște bile în cazul în care lucrurile nu ieșeau cum doreau. Pe parcursul votului ei știau cum se votează și dacă lucrurile derapau se întrerupea votul și cereau reluarea". a mai declarat preşedintele executiv al PMP.

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.