Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

New York Times, despre Europa de Est după victoria lui Donald Trump: De ce e atacat George Soros

george soros

Victoria surpriză a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite a schimbat orientarea pe tot mapamondul. Politica agresivă a republicanului a devenit model pentru mai multe partide din Europa, este concluzia celor de la The New York Times. Publicaţia americană spune că atacurile extrem de dure ale lui trump la adresa ONG-urilor miliardarului George Soros au fost copiate la indigo şi de populiştii din Europa de Est.

Citește și: Justiție în România: Eleva olimpică VIOLATĂ de un afacerist trebuie să plătească 37.500 de lei drept „cheltuieli judiciare“

The New York Times oferă exemplul mai multor state, printre care Ungaria, Macedonia, Polonia, Slovacia, Serbia, Bulgaria și România, care au început o defensivă împotriva ONG-urilor, în special a celor care primesc finanțare de la Fundația Soros. În Ungaria, atacarea lui Soros a ajuns la nivelul cel mai înalt. Premierul Viktor Orban a declanşat atacuri violente la adresa lui Soros.

Citește și: STUDIU Oamenii grași au asociate 11 tipuri de CANCER

Şi Ungaria nu e singura ţară unde e atacat Soroş. În Macedonia, fostul președinte Nikola Gruevski a făcut apel la „desorosizarea” societății și i-a calificat pe oponenții săi politici drept „sorosiști”, ceea ce a inspirat mișcarea „Opriți operațiunea Soros”, în ianuarie, conform romanialibera.ro. The New York Times oferă și exemplul României și susține că, în timp ce sute de mii de persoane au protestat împotriva corupției, în ultimele săptămâni, Liviu Dragnea, şeful PSD, a declarat război organizațiilor „finanțate diabolic” de Soros. Inițiative similare au demarat și în Serbia, Solvoacia și Bulgaria, după victoria obținută de Donald Trump în alegerile prezidențiale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.