Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan: Ne dorim un Parlament care 'să nu fie autist'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan Inquam Photos

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, la Timişoara, că formaţiunea sa îşi doreşte ''schimbarea clasei politice, a politicianului român'' şi un Parlament care ''să nu fie autist''. 

''Faţă de ruptura care există între clasa politică şi societate, în activitatea noastră viitoare veţi vedea o reprezentare a aspiraţiilor societăţii şi, concret, în Parlament, o discuţie a fiecărei comisii de specialitate cu actorii relevanţi din societate, organizaţii profesionale, patronale, ong-uri, organizaţii sindicale (...). Nu mai vrem să avem un Parlament autist, rupt de societate (...)'', a afirmat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Scandal URIAȘ după accidentele în lanț de pe A2


Liderul USR a mai subliniat că un alt punct important din programul de guvernare este reformarea a tot ceea ce înseamnă administraţie publică în România, inclusiv modul în care se cheltuieşte banul public. 

''Estimarea noastră este că în România se fură doar din achiziţii publice 4-5 miliarde de euro pe an, cât să faci trei autostrăzi. Vrem să avem o modalitate sistematică de control a achiziţiilor publice (...), iar banii de dezvoltare să nu mai stea ca până acum în pixul Ministerului Dezvoltării, ci să avem mecanisme clare, flexibile transparente, cu priorităţi şi evaluare pe priorităţi prin care oraşele şi comunele să acceseze banii de dezvoltare'', a detaliat Nicuşor Dan. 

El a mai adăugat că îşi doreşte aducerea în România a unor industrii cu mare valoare adăugată, iar pentru ca ţara să devină performantă trebuie ''deparazitat tot mediul economic'', care presupune competiţie corectă şi debirocratizare, precum şi curajul ca statul român să investească în industriile care se prefigurează a fi de perspectivă peste cinci sau zece ani, indiferent de domeniu. 

Preşedintele USR a mai punctat că mizează pe un scor de 10-15% în alegerile parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.