Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigeria: militanţi Boko Haram au răpit-o pe soţia vicepremierului camerunez

camerun
 


Liderul religios musulman al oraşului, numit Lamido, a fost de asemenea răpit împreună cu întreaga sa familie, a declarat ministrul comunicaţiilor Issa Tchiroma. 


Asaltul combatanţilor nigerieni urmează unor atacuri transfrontaliere în Camerunul vecin vineri şi sâmbătă ce au ucis patru soldaţi camerunezi şi rănit alţi zece. 


Tchiroma a adăugat că forţele de securitate i-au respins pe atacatori şi 'întregul teritoriu naţional este sub control'.


Boko Haram a lansat mai multe atacuri în nordul Camerunului în acest an, jefuind sate şi omorând civili de-a lungul frontierei poroase cu Nigeria ce se întinde pe mai mult de 2.000 de kilometri. 


Preşedintele Camerunului, Paul Biya, a declarat 'război contra Boko Haram' în luna mai şi a început lansarea de operaţiuni regulate de combatere a terorismului în  nord. 


Boko Haram, care înseamnă 'educaţia occidentală este păcătoasă', a lansat primele atacuri în Nigeria în 2009, când insurgenţii au luat ca ţinte în principal creştini, afirmând că vrea să stabilească un stat islamic. 


Începând de la jumătatea anului 2013, Boko Haram şi-a concentrat atacurile asupra agenţilor securităţii de stat, precum şi asupra civililor atât creştini cât şi de credinţă musulmană, aminteşte DPA.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.