Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi mărturii despre blaturile din tenis: Ce dezvăluiri face un antrenor

tenis mafie

Ies la iveală noi amănunte incendiare despre blaturile din tenis imediat după ce românul Alexandru Carpen a fost suspendat pe viaţă. ”Se antrena pe la clubul Steaua. Era slăbuț, ca nivel de joc. El a ajuns la Steaua doar pentru taică-su a fost baschetbalist și era prieten cu Netolitzchi. Altfel, nu ajunge să stea lângă nume importante din tenisul românesc”, spune un ”insider”.

”Eu l-am adus la Steaua, am zis că e băiat serios! Mă șochează ce aflu acum! Nu am avut probleme cu el, doar mi-a pierdut un meci decisiv disputat contra lui Crăciun. Eu am plecat de la Steaua în 2009, când s-a și desființat secția de tenis. Tată lui este șeful piețelor din Sectorul 2”, spune Netolitzchi, fost component al generației Stelei din anii 70-80, conform libertatea.ro.

Antrenorul de tenis Marius Vecerdea, cel care a pregătit-o în trecut pe jucătoarea rusă Elena Dementieva, spune că fenomenul blaturilor în tenis are forma unui cancer generalizat, mai ales la turneele mici: ”Federația de Tenis din România știa despre cazul Carpen, anume că era suspendat temporar de un an, și l-a mușamalizat. Agenția ITU a făcut cercetări în România încă de la primul turneu futures la Galați, în mai 2016”, precizează Vecerdea, cunoscut și ca antrenor personal, dar și ca fin al președintelui Klaus Iohannis. ”Sunt câtiva jucători anchetați. Carpen a fost rugat de ITU, (Integrity Unit) să «toarne» alți jucători, pentru a scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Și i-au dat termen un an. Totuși, el n-a vrut să «toarne»! Este un întreg sistem. Carpen juca mai mult la dublu. ITU a confiscat multe telefoane și a făcut investigații anul trecut în România. I-au reținut și lui Carpen telefonul mobil”, spune un prieten de-al fostului jucător, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.