Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O misiune româno-americană va efectua zboruri de observație deasupra Rusiei și Belarus

avion

Inspectori din SUA si România vor efectua zboruri de observatie deasupra Federatiei Ruse si Republicii Belarus, la bordul unui avion al fortelor militare române, în cadrul acordului 'Cer Deschis', a declarat seful Centrului pentru reducerea insecuritatii nucleare din Rusia, Serghei Râjkov, informeaza miercuri RIA Novosti.

'În perioada 4-7 mai, în cadrul realizarii acordului international 'Cer Deschis', o misiune comuna a României si SUA va efectua un zbor de observatie deasupra teritoriului unui grup de state membre (ale acordului) - Republica Belarus si Federatia Rusa - la bordul unui avion al fortelor militare române An-30, de pe aeroportul Kubinka', a precizat Râjkov.

Potrivit oficialului rus, în timpul efectuarii zborului conform unui traseu prestabilit, specialisti rusi si belarusi vor controla, de la bordul unui avion de observatie, respectarea stricta a parametrilor de zbor conveniti si utilizarea aparaturii de observatie stipulate în acord.

'Avionul de observatie An-30 face parte din clasa de avioane care nu sunt destinate utilizarii niciunui tip de arme. Avionul si aparatura de observatie montata asupra lui (aparate foto aeriene) au trecut de autorizarea internationala, la care au luat parte si specialisti rusi, ceea ce exclude utilizarea de mijloace tehnice neprevazute în acord', a explicat Râjkov.

Acordul 'Cer Deschis' a fost adoptat de 27 de state membre ale Organizatiei pentru Securitate si Cooperare în Europa (OSCE) în 1992, la Helsinki. Obiectivul acestui acord este întarirea cooperarii si a încrederii. La ora actuala, la acest acord participa 34 de state.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.