Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL: Conservatorii britanici obtin majoritatea absoluta. Ce inseamna asta pentru UE

Partidul Conservator condus de David Cameron a castigat majoritatea absoluta de mandate in Camera Comunelor a Parlamentului britanic. Cu alte cuvinte Conservatorii obtin 326 de mandate, urmati de Laburisti cu 231 de mandate si de Partidul Nationalist Scotian cu 56 de mandate.

Conservatorii pot astfel guverna singuri, nemaiavand nevoie de o coalitie ca cea din mandatul trecut alaturi de Liberal-Democrati care nu au obtinut decat 8 mandate de aceasta data, fata de 56 la alegerile anterioare.

Desi UE si SUA doreau sa vada continuitate in politicile Marii Britanii se tem totodata de referendumul pe care Cameron l-a promis englezilor cu privire la ramanerea sau nu in UE. Multi analisti sustin ca iesirea Marii Britanii din UE ar fi devastatoare atat pentru economia britanica, cat si pentru cea europeana.

Cu toate aceastea pietele au reactionat bine la anuntarea rezultatelor alegerilor, investitorii par multumiti de victoria Conservatorilor iar lira s-a intarit usor vineri.

Rezultatele prezentate mai sus sunt oficiale insa pana la sfarsitul zilei vor mai aparea mici modificari, sapte mandate nefiind inca adjudecate la momentul transmiterii acestei stiri.

David Cameron a avut o intrevedere in urma cu putin timp cu Regina Marii Britanii care l-a insarcinat simbolic cu formarea noului Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.