Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL PNL se dă bătut: Nu putem face majoritate parlamentară. Vrem anticipate

plen parlament

PNL pare că renunță la preluarea guvernării prin schimbarea majorității parlamentare. „Cred că va fi din ce în ce mai greu”, a spus secretarul general al prtidului, Marian Petrache. În schimb, potrivit acestuia, se întărește în interiorul PNL un curent al alegerilor anticipate. În plus, el a vorbit și despre temele pentru care președintele Iohannis caută consens la următoarele consultări cu partidele politice, de după vacanța de Paște, și anume sănătatea și educația.

Marian Petrache a spus că sunt două poziționări clare în politica românească în ceea ce privește justiția: de acord cu toate cererile justiției făcute în Parlament și împotriva acestor cereri. Acest lucru i-ar face reticenți pe liberali în formarea unei majorități parlamentare cu alte partide sau cu alți parlamentari.

„Motiv pentru care e greu să mai faci astăzi o majoritate parlamentară, în aceste condiții. De fapt, în PNL au fost două curente, după alegerile prezidenţiale. Un curent care acum a început să se întărească, acela care cerea alegeri anticipate pentru că era firesc să se întâmple așa. În toată lumea civilizată, după un eșec aveau loc și alegeri parlamentare. Și al doilea curent, acesta de a prelua guvernarea foarte rapid, printr-o schimbare a majorității parlamentare. Cred că va fi din ce în ce mai greu să facem această majoritate parlamentară”, a spus Marian Petrache, secretarul general al PNL la Digi24.

Citește și: Vasile Blaga: Vreau să intrăm la guvernare de Paști! Strategia PNL pentru doborârea lui Ponta

Întrebat de Elena Vijulie care ar fi fost câștigul pe termen mediu și lung al PNL pentru o alianță cu gruparea Mircea Geoană-Marian Vanghelie, acesta a răspuns: „Președintele a câștigat alegerile cu un program. Îi va fi foarte greu, dacă nu imposibil, să-și pună în aplicare programul cu un alt partid aflat la guvernare în afara PNL-ului”.

În privința unei alianțe PNL-UNPR, Marian Petrache a spus că „orice partid își dorește să ajungă la guvernare, de data aceasta – pe lângă programul nostru – este și ceea ce a promis președintele României în campania electorală”.

„Bănuiesc că de aia ne și cheamă din nou la consultări după vacanța de Paști”, a continuat el. Tema consultărilor ar fi, crede secretarul general al PNL, sănătatea și educația.

„Teme mari care sunt și în programul nostru de guvernare. Are nevoie de consens pe cele două teme mari. A avut un prim consens pe finanțarea armatei, urmează consensul pe cele două teme foarte mari: sănătate și educație”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.