Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONG-uri trag un semnal de alarmă în legătură cu o criză umanitară 'uitată' în estul Ucrainei care afectează 4 milioane de persoane

rusia ucraina

Un grup de ONG-uri, între care Acţiune împotriva Foametei, Medecins du Monde şi ACTED (Agenţia pentru Cooperare Tehnică şi Dezvoltare), au cerut miercuri comunităţii internaţionale să acţioneze în estul Ucrainei unde o criză umanitară 'uitată' afectează patru milioane de persoane, relatează AFP. 'În prezent, negocierile (de pace) stagnează şi un acord politic în viitorul apropiat pare puţin probabil. Între timp, ajutorul umanitar este subfinanţat, circa patru milioane de persoane se află într-o situaţie critică şi au nevoie urgent de ajutor', a afirmat consorţiul ACCESS într-un comunicat publicat la sfârşitul unei conferinţe de presă la Berlin, conform Agerpres.

Aceste organizaţii umanitare au atras de asemenea atenţia că 'sute de mii de persoane riscă să rămână fără apă şi încălzire în timpul iernii, când temperaturile pot scădea la -20 de grade Celsius'. 'Este momentul ca toţi actorii implicaţi să caute o soluţie care să poată fi implementată', au mai spus ONG-urile în apelul lor adresat 'beligeranţilor din conflict, comunităţii internaţionale şi actorilor umanitari'.

Conflictul armat din estul Ucrainei a făcut peste 10.000 de morţi din aprilie 2014. Kievul şi statele occidentale acuză Rusia de sprijin militar acordat separatiştilor, ceea ce Moscova respinge în pofida numeroaselor informaţii publicate de mass-media care susţin aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.