Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban îl avertizează pe Weber să fie 'prudent' când face declaraţii despre universitatea lui Soros

Premierul ungar Viktor Orban l-a avertizat pe liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, să dea dovadă de prudenţă în chestiunile legate de Universitatea Central-Europeană din Budapesta, a relatat joi portalul ungar de ştiri Origo, preluat de MTI, conform agerpres.

Prim-ministrul ungar i-a scris liderului grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) pentru că are informaţii că acesta a fost abordat de "lobbyişti" şi a dorit să-i atragă atenţia asupra "afirmaţiilor bazate pe informaţii false" cu privire la aşa-zisa 'Universitate Soros', făcute recent de politicieni altfel "binevoitori şi prietenoşi faţă de Ungaria". Una din aceste afirmaţii sugerează că guvernul ungar urmăreşte să închidă o universitate, încălcând astfel dreptul la învăţământ, se precizează în scrisoare.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

Viktor Orban mai menţionează în scrisoare că s-a stabilit că aceste informaţii false provin de la organizaţii sau persoane asociate cu miliardarul şi filantropul american de origine ungară George Soros şi recomandă declaraţiile oficiale ale guvernului ungar ca fiind cele care "descriu situaţia juridică reală".

Şeful biroului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, a confirmat informaţia difuzată de Origo.

Marţi, parlamentul ungar a votat o controversată lege care ar putea conduce la închiderea Universităţii Central-Europene (Central European University - CEU), creată în anul 1991 de miliardarul George Soros. Legea prevede în special nerecunoaşterea diplomelor emise de instituţii de învăţământ străine care nu au corespondent şi în ţările de origine ale respectivelor instituţii. Viktor Orban a lansat o ofensivă împotriva lui Soros, pe care-l acuză că se amestecă în politica internă a Ungariei prin intermediul ONG-urilor finanţate de el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.