Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc apără status-quoul din Ierusalim

instagram
papa francisc

Papa Francisc a apărat luni "status-quoul" din Ierusalim, "oraşul sfânt în care toţi oamenii ar trebui să poată să trăiască în pace", în ziua în care suveranul pontif l-a primit la Vatican pe patriarhul ortodox Teofil al III-lea al Ierusalimului, informează AFP. "Oraşul Sfânt, al cărui status-quo trebuie să fie apărat şi conservat, ar trebui să fie un loc în care toţi oamenii să poată să trăiască împreună în pace, altfel spirala fără de sfârşit a suferinţei va continua pentru noi toţi", a declarat papa Francisc cu ocazia acestei audienţe.

"Orice formă de violenţă, de discriminare şi manifestări de intoleranţă faţă de credincioşii evrei, creştini şi musulmani sau contra lăcaşurilor de cult trebuie să fie respinse cu fermitate", a adăugat suveranul pontif. Papa a alcătuit şi un bilanţ negativ al situaţiei din regiune: "Incertitudinea situaţiei şi lipsa de înţelegere dintre părţi continuă să creeze insecuritate, restricţii ale drepturilor fundamentale şi plecarea unui număr mare de persoane de pe pământurile lor".

Cu ocazia unui pelerinaj întreprins la Ierusalim în 2014, papa Francisc a lansat, de asemenea, un apel pentru "liberul acces" al tuturor credincioşilor evrei, musulmani şi creştini în locurile sfinte din Ierusalim şi oprirea "violenţei şi manifestărilor de intoleranţă". Luni, suveranul pontif a mulţumit patriarhului grec ortodox pentru contribuţia sa la restaurarea recentă a mormântului din Biserica Sfântului Sepulcru din Ierusalim, unde, potrivit tradiţiei creştine, Iisus Hristos a fost înmormântat.

Această biserică se află în oraşul vechi al Ierusalimului, lângă locuri sfinte din iudaism şi din islam, precum Zidul Plângerii şi Esplanada Moscheilor. Papa Francisc şi-a exprimat speranţa, luni, că diferitele comunităţi creştine care trăiesc în Ţara Sfântă "vor continua să fie recunoscute ca parte integrală a societăţii, ca cetăţeni şi credincioşi cu drepturi depline", conform Agerpres.

Liderul de la Vatican a îndemnat, de asemenea, comunităţile să continue "să progreseze spre unitate" şi să coopereze în mod concret "pentru a susţine familiile creştine şi pe tineri, pentru ca aceştia să nu fie forţaţi să îşi părăsească zonele natale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.