Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European aprobă mandatul lui Siegfried Mureșan privind negocierile bugetare europene

siegfried muresan

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat raportul deputatului european Siegfried Mureșan, negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene (UE) din 2018, privind mandatul pentru primele negocieri cu Consiliul și Comisia Europeană asupra bugetului european de anul viitor, potrivit unui comunicat oficial.

SCANDALUL de la CNN intensifică şi mai mult tensiunile dintre Casa Albă şi mass-media - VIDEO

Proiectul de buget pentru 2018, prezentat de Comisia Europeană în 30 mai 2017, este în valoare de 160,6 miliarde de euro, în creștere cu 2,2 miliarde de euro față de anul 2017.

Obiectivul meu în negocieri este ca cele trei mari priorități pe care mi le-am asumat ca negociator-șef al Parlamentului European, creșterea economică, locurile de muncă și siguranța cetățeanului, și care au fost incluse de Comisia Europeană în proiectul de buget prezentat la sfârșitul lunii mai, să primească mai mulți bani anul viitor. Bugetul Uniunii Europene din 2018 trebuie să contribuie la finanțarea priorităților de creștere economică și de creare de locuri de muncă - investițiile în infrastructură, cercetarea, inovarea, IMM-urile - pe de o parte, și la finanțarea instituțiilor care ne asigură siguranța la nivel european, pe de altă parte. Proiectul Comisiei Europene, bazat pe prioritățile pe care le-am solicitat, prevede mai mulți bani pentru programele din aceste domenii și avem o creștere cu 7,3% a alocărilor pentru Programul de cercetare «Orizont 2020», cu 9,5% a alocărilor pentru Programul de mobilitate universitară «Erasmus+» și cu 8,7% a alocărilor pentru Mecanismul «Conectarea Europei» prin care sunt finanțate proiecte de infrastructură transeuropene. În ceea ce privește siguranța cetățenilor europeni, deși sunt propuse creșteri pentru agențiile europene care au responsabilități în justiție și afaceri interne, în acest moment nu sunt convins că sunt suficiente, în special pe componenta de securitate internă. Cred că acestea trebuie întărite pentru a asigura o mai bună coordonare a statelor membre și a combate mai eficient amenințările cu care ne confruntăm. Nu în ultimul rând, avem o creștere cu 8,9% a alocărilor pentru statele din Vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova, pentru a le ajuta să implementeze acordurile de asociere cu Uniunea Europeană. Mă voi lupta să păstrăm nivelul alocărilor pe parcursul negocierilor și nu voi accepta din partea Consiliului reducerea cu niciun euro a bugetului pe domeniile importante pentru cetățenii europeni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

ALERTĂ în Germania. O inchisoare este EVACUATĂ după descoperirea unei bombe

Raportul deputatului european Siegfried Mureșan privind mandatul pentru negocierile asupra Bugetului UE din 2018 urmează să fie adoptat formal în sesiunea plenară a Parlamentului European din 3 - 7 iulie de la Strasbourg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.