Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensii parlamentare si pensionari!

Discutiile purtate in mass-media in ultimele zile au atras atentia asupra unui proiect de lege privitor la pensiile parlamentarilor, proiect asupra caruia m-am opus( ca multi alti colegi), refuzand semnarea sa, motiv pentru care mi-am cam atras probabil niste "grijanii si sfinti" prin spate pentru neintelegerea initiativei sau a avantajelor derivate dintr-o astfel de modificare legislativa.

Privitor la pensia parlamentarilor, ar fi suficient calculul dupa gradul si anii de cotizare, fara alte discutii. Discutia pana la urma se duce in planul consumarii banului public, pentru ca acele propuneri pentru pensia celor care au fost deputati ori senatori, vin in sprijinul acelor pensii, care la fel ca orice alta pensie sau ajutor platite de stat, de la buget, in concluzie, statul asigurand aceste plati.

Foarte urat gestul colegilor care au initiat acel proiect de lege cand in tara situatia se prezinta cum se prezinta, cand tinerii emigreaza masiv, cand o parte insemnata a cetatenilor romani reprezentand un procent mare din populatia activa a ales sa traiasca departe de tara in cautarea altui viitor mia bun, insultator la adresa celor care au muncit zeci de ani si care se „bucura” de pensii infime, daca pot fi numite asa, aburd comparand nivelul alocatiilor de stat catre copii sau sprijinul persoanelor cu hadicap din partea statului. Foarte urat si mai ales jignitor.

Cu siguranta acel proiect de lege are o soarta crunta, fiind sortit esecului inca inainte de "nastere" atat datorita continutului cat si mesajului transmis catre o populatie realmente aflata la capatul rabdarii, insa am sentimentul ca parlamentarii care au semnat acea initiativa, isi vor retrage sustinerea, daca proiectul va mai fi scos la lumina!

Daca tot discutam despre pensiile parlamentarilor si afectarea bugetului public, de ce nu am discuta si despre impactul negativ al rau platnicilor catre statul roman, firme private sau publice, dar care uita ce obligatii au catre statul roman, razand in nas celor care contribuie constiincios la ingrasarea acestui buget , nu este asa? Iata un prilej pentru a discuta despre toti rau-platnicii, despre toti cei care afecteaza negativ acel buget la care contribuim platitorii de taxe si impozite catre statul roman, iar aici ma gandesc contributia adusa de la saracilor tarii si pana la romanii aflati departe de casa, in diaspora, care evident au contributia fata de statul roman.

Ma intreb de ce pana in 23 de ani de la caderea comunismului, nimeni nu a insistat si nu a sarit ca ars atunci cand in alte legislaturi, privilegiile erau sporite legislatura dupa legislatura?

Bucuria, daca se poate spune, este totusi de remarcat, reprezentantii diasporei in Parlamentul Romaniei, nu am sustinut si nu vom sustine proiectul de lege prin formula propusa referitor la pensiile parlamentare pentru ca inainte de toate reprezentam interesele si vointa dvs., a cetatenilor care ne-ati votat si care va aflati inca departe de tara, casa, familie!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.