Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea și-a trecut Ministerul Agriculturii 'pe familie': Cine este 'doamna ministru, viitorul agriculturii românești' - FOTO

Petre Daea a fost ministrul preferat al lui Liviu Dragnea, dar ar putea fi demis din Guvern! Nu pentru că era pe placul fostului lider PSD, iar Viorica Dăncilă scapă de toți favoriții omului care a pus-o premier, ci pentru că, așa cum ne spun surse guvernamentale, Petre Daea și-a trecut Ministerul Agriculturii pe familie.

Pentru că a terminat cu deplasările pe teren, odată cu intrarea în pușcărie a lui Dragnea, Daea are alt fel de ”plimbări”, unde nu se duce singur ci cu...soția. Camelia Luchian Daea, directorul general la resurse umane în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, cu 20 de ani mai tânără decât Daea, îl însoțește, în ultima perioadă, în toate deplasările externe.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

Sursele contactate de STIRIPESURSE.RO au precizat că doamnei Daea îi place să i se spună ”doamna ministru”. Camelia Luchian Daea este nelipsită în toate deplasările din străinătate ale ministrului, acesta fiind un motiv de disperare al angajaților MADR. Aceștia au probleme în a mai justifica prezența ”doamnei ministru” de fiecare dată când Daea pleacă în străinătate.

Și asta nu este tot! Camelia Luchian Daea este nelipsită de la ședințele zilnice cu staff-ul MADR. Luni și marți, familia Daea a fost la Întâlnirea Informală a Miniștrilor Agricultorii din țările UE, dar și cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, plus alți demnitari ai Comisiei Europene. Domnul Daea a prezentat-o pe soția sa tuturor miniștrilor de agricultură din UE, dar și comisarului Hogan, căruia i-a spus că ea este ”viitorul agriculturii românești”.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

Sursele din minister, care au participat la discuție, au surprins și replica interesantă a comisarului Hogan: ”ce soție tânără aveți, dle ministru!”. Pentru cine nu știe, între Petre și Camelia este o diferență de 20 de ani.

Nemulțumirile celor din minister au culminat marți, când secretarii de stat au fost umiliți chiar la întâlnirea cu liderii din UE. În locul lor,  a fost așezată ”doamna ministru”, iar demnitarii MADR au fost mutați, ocupând locurile din rândul II din spatele ministrului Daea. Sursele ne-au spus că până și unii miniștri ai agriculturii din țările UE au fost consternați de așezarea din sală. Însă, nu e prima data când Daea recurge la astfel de măsuri. În urmă cu câteva săptămâni, ministrul Agriculturii a mutat intenționat un secretar de stat așezat lângă el pentru a îi face loc "doamnei ministru", în cadrul unei ședințe a Consiliului UE la Bruxelles.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’

Camelia Luchian Daea a ajuns în București în 2011, din Vaslui, când Petre Daea a adus-o, în urma divorțului de fosta sa sotie, cu care avea doi copii, cei doi căsătorindu-se. De altfel, fiica cea mică a lui Daea este angajată la AFIR - Agenția de Finanțare a Investițiilor în Agricultură. Elena Larisa este acționarul principal, din anul 2006, la ”Piscicultorul SA” din Crevedia, societate care administrează trei bălți de pește în județul Dâmbovița.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.