Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PIB-ul României a crescut în 2015 cu 3,7%

finante

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut anul trecut cu 3,7% fata de 2014, dupa ce în ultimul trimestru a consemnat un avans de 3,7% pe serie bruta si de 3,8% pe serie ajustata comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent si de 1,1% fata de precedentele trei luni, potrivit datelor INS.

Astfel, pe serie bruta, PIB-ul României a consemnat în trimestrul al patrulea din 2015 o crestere cu 3,7% fata de trimestrul similar al anului precedent, acelasi avans fiind consemnat pe întreg anul, arata estimarile semnal ale Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata sezonier, cresterea economica s-a plasat în ultimul trimestru la 1,1% fata de trimestrul anterior, iar comparativ cu acelasi trimestru din 2014 a fost de 3,8%.

"Ca urmare a revizuirii seriei brute a PIB trimestrial pentru anii 2012-2014 în vederea reconcilierii cu datele anuale (2012 si 2013 - varianta definitiva, 2014 - varianta semidefinitiva) si a includerii estimarii Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2015 în seria trimestriala, seria ajustata sezonier a fost recalculata, indicii de volum fiind revizuiti fata de a doua varianta provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul III 2015, publicata în comunicatul de presa nr. 21 din 15 ianuarie 2016", se arata în comunicatul INS, potrivit Mediafax.

Astfel, cresterea economica din primul trimestrul al anului trecut fata de trimestrul precedent a fost revizuita de la 1,4% la 1,3%. În al doilea trimestru din 2015 s-a înregistrat o scadere de 0,2% fata de anterioarele trei luni, în loc de stagnare, iar în trimestrul al treilea revizuirea a fost în plus cu 0,1 puncte procentuale, de la 1,4% la 1,5%, comparativ cu trimestrul al doilea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.