Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planta MINUNE care ține sub control tensiunea arterială

biopix.dk
isop

Dovadă a vechimii utilizării isopului ca leac stă chiar Vechiul Testament, în care este menționat în psalmii lui David ca plantă purificatoare. Nu întâmplător, isopul este numit și iarba sfântă sau cimbru cel bun. Este indicat într-un număr impresionant de boli, mai ales în cele respiratorii și cardiovasculare.

Plantă erbacee rezistentă la ger și secetă, isopul se remarcă prin florile de un violet sau roz electrizant, care trădează conținutul bogat în flavonoide, substanțe antioxidante și antibiotice, scad tensiunea arterială și protejează vasele de sânge. Un alt secret al isopului este substanța amară numită hisopină, un bun tonic, care și ajută în caz de anemie.

Infuzia scade tensiunea arterială

Consumat sub formă de ceai, isopul îmbunătățește circulația sângelui, ține sub control tensiunea arterială și este benefic în tratamentul unor boli respiratorii ca bronșita, laringita, traheita și astmul bronșic.

Este indicat ca, de-a lungul zilei, să se bea 2 căni de infuzie de isop preparată din 2 lingurițe de flori uscate și 250 ml de apă clocotită. Remediul este bun și în bolile gastrice, hepatice, renale şi reumatice, meteorism şi amenoree.

Semințele, de ajutor în cistită

Alături de florile de isop și semințele acestei plante sunt utilizate în scop medicinal. Pot fi consumate ca atare de către cei care suferă de constipație. Efectul laxativ este asigurat dacă se ia o lingură de semințe cu puțină apă, seara, înainte de culcare.

Din semințele de isop se poate prepara un decoct cu care se fac spălături în caz de cistită. Alături de tratamentul recomandat de medic, se fierb 4 linguri de seminţe de isop în 2 căni de apă. După 15 minute, se lasă decoctul la răcit înainte de a-l folosi.

Maceratul redă starea de bine

Tot din semințele de isop se poate prepara un macerat la rece, indicat în inflamațiile intestinale și în astenie. E nevoie de 2 lingurițe de semințe și o cană cu apă. Se lasă maximum 8 ore la temperatura camerei, se strecoară și se bea pe parcursul unei zile, înainte de masă.

În plus, leacul favorizează concentrarea și acționează ca tonic asupra psihicului. Dacă-l bei dimineața, pe stomacul gol, 3 săptămâni, este un remediu excelent în gastrită.

Mai mult pe clicksanatate.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.