Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLANUL SECRET al lui Liviu Dragnea şi al PSD cu Justiţia: Devoalări incredibile despre 'program'

Liviu Dragnea ICCJ

Guvernul PSD-ist al lui Sorin Grindeanu a creat un adevărat haos în România, dar şi în întreaga ţară. Ordonanţa pe Justiţie dată marţi seară a scos sute de mii de oameni în stradă. Se pare însă că acesta este doar începutul. Ar urma un adevărat 'asalt' pe justiţie. Jurnalistul Dan Tapalagă de la hotnews.ro devoalează care ar fi planul secret al PSD şi al lui Liviu Dragnea.

Citește și: Așa ajungi cel mai repede la orgasm: Lucrul banal pe care trebuie să-l faci

"Urmeaza alte orori: reduceri drastice a pedepselor in cazul infractiunilor de luare, dare de mita si trafic de influenta, eliminarea unor procurori sefi prin comasarea DIICOT cu DNA, scoaterea procurorilor din randul magistratilor si, in fine, unificarea serviciilor secrete pentru a prelua controlul si asupra lor. Toate aceste informatii au fost confirmate de mai multe surse politice si din sistemul juridic, care au avertizat si asupra dezincriminarii abuzului in serviciu prin OUG. Ce vedem acum a fost doar un palid inceput fata de tavalugul care se anunta.", spune Tapalagă pe hotnews.ro.

Citeşte şi: Ce spune Sorin Grindeanu despre descinderile DNA după Ordonanţă: 'Eu nu am imunitate' / VIDEO

Jurnalistul spune că Liviu Dragnea vrea să dezincrimineze total abuzul în serviciu şi să îngenuncheze total Justiţia din România. Astfel, ar urma:

- reduceri drastice a pedepselor in cazul infractiunilor de luare, dare de mita si trafic de influenta,

- eliminarea unor procurori sefi prin comasarea DIICOT cu DNA,

- promovarea legii privind raspunderea magistratilor, menita sa intimideze judecatorii. A doua ar fi scoaterea procurorilor din randul magistratilor

- intentia Guvernului este de a abroga ordonanta numarul 6 data dupa decizia Curtii Constitutionale in cazul interceptarilor. SRI a pierdut dreptul de a realiza interceptari in dosare penale dupa decizia Curtii

- scoaterea procurorilor din randul magistratilor

- unificarea serviciilor secrete pentru a prelua controlul si asupra lor

- se va extinde gratierea si asupra faptelor de coruptie

- ar urma sa fie abrogat total abuzul in serviciu

- abrogarea totala a articolului 13 din legea 78, in baza caruia au fost condamnati Dragnea si Nastase.

"PSD va justifica dezincriminarea tuturor formelor de abuz in serviciu pe motiv ca norma e prea larga si ca in conventiile internationale sunt prevazute doar fapte de coruptie, nu si de abuz. Suplimentar, liderii PSD invoca in mod constant faptul ca se constata un blocaj la nivelul administratiei din cauza reglementarilor vagi.", e anunţul apocaliptic al lui Tapalagă.

Următoarea ţintă ar fi Codul Penal si la Legea 78 in ce priveste darea, luarea de mita si traficul de influenta. In cazul acestor infractiuni se reduc drastic pedepsele. Luarea de mita pedepsita in prezent cu inchisoare intre 3 si 10 ani, urmad ca pedeapsa sa fie redusa la inchisoare intre 1 si 5 ani. Se reduc pedepsele si in cazul darii de mita de la 2 la 7 ani la doar 1 la 5 ani. La fel se reduc la trafic de influenta: de la 2 la 7 ani cat este in prezent la 1 la 7 ani, mai anunţă Tapalagă pe hotnews.ro.

Citeşte şi: Traian Băsescu, scenariu APOCALIPTIC: 'România e în RĂZBOI hibrid'

Mai mult, jurnalistul spune că se vor modifica legi cu dedicaţie şi pentru Călin Popescu Tăriceanu sau Dan Voiculescu:

- urmeaza sa fie modificata marturia mincinoasa, acuzatia sub care este cercetat liderul ALDE.

-  eliberarea conditionata a persoanelor de peste 60 de ani se va dispune dupa efectuarea efectiva a o treime din durata pedepsei. Acum, conditia este de doua treimi.

Lovitura de graţie ar fi însă comasarea DNA cu DIICOT, deşi Liviu Dragnea a anunţat că nu are în vedere o asemenea măsură. "Prin infiintarea noii institutii rezultate din comasare, Laura Codruta Kovesi (DNA) si Daniel Horodniceanu (DIICOT) isi pierd functiile de conducere. In plus, noua institutie va avea nevoie de cel putin un an pentru a deveni operationala si pentru a face ordine in dosare.", a mai spus Tapalagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.