Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL contestă la CCR o lege pe care chiar liberalii au votat-o în unanimitate / DOCUMENT

Poate parea ironic, dar PNL contesta la CCR legea privind securitatea cibernetică pentru care toţi senatorii din partea noului PNL, prezenţi vinerea trecută la dezbaterea proiectului de lege, au votat „pentru”. Aceasta nu este nici macar prima "gafa" de acest tip. PNL a contestat la CCR si un amendament dintr-o altă lege propus chiar de reprezentanţii liberali şi aprobat în Comisia de Buget-Finanţe.

Din grupurile parlamentare ale PNL şi PDL, care au fost de acord cu prevederile cuprinse în cadrul Legii privind securitatea cibernetică a României, fac parte și nume sonore din partea principalului partid de Opoziție, precum Flutur Gheorghe, Oprea Dumitru, Chiuariu Tudor-Alexandru, Dobriţoiu Corneliu sau Haşotti Puiu.

Culmea este că tocmai liberalul Corneliu Dobrițoiu, președintele Comisiei de Apărare din Senat este cel care a prezentat raportul Comisiei, în baza căruia a avut loc votul.

Reamintim că PNL a sesizat Curtea Constituţională asupra Legii privind securitatea cibernetică a României, argumentând că această lege restrânge, în mod mascat, „drepturi şi libertăţi ale cetăţeanului prin permiterea accesului la intrastructura cibernetică şi la datele conţinute în baza unei simple motivări comunicate de instituţiile abilitate şi nominalizate prin lege fără existenţa unei aprobări judecătoreşti”.

Vezi aici cine a votat Legea Securitatii Cibernetice: VOT legea securitatii cibernetice.pdf

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.