Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL contesta la CCR reluarea votului pe legea lui Dragnea: Au calcat in picioare un sistem de vot

gorghiu

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat miercuri ca PNL va contesta la CCR reluarea votului pe legea lui Dragnea si pe celelalte legi de saptamana trecuta.

Aceasta precizat ca PSD "a calcat in picioare" un sistem de vot de 500 de mii de euro care functiona foarte bine si au incalcat legea prin decizia de azi.

"Suntem in fata unui spectacol dintre gastile de la PSD, pentru ca mie nu mi-e clar care e problema, cert este ca este pentru prima data in Parlament cand o lege care a fost respinsa de Camera Deputatilor a fost repusa votului la interval de o saptamana.

Logica la baza acestei incalcari flagrante a regulamentului si a Constitutiei este Legea defaimarii, ca sa intelegeti miza acestui spectacol. Domnul Dragnea, pentru a-si satisface un orgoliu personal si anume pentru a-si vedea legea devenita realitate si reintrodusa in circuitul legislativ, a calcat in picioare un sistem electronic de vot care functiona in mod corect si pe care conducerea Camerei a platit 500.000 de euro, a calcat in picioare un regulament si a calcat in picioare colegii pe care i-a tot criticat. Am ales sa nu fim partasi la aceasta incalcare a legii, am parasit plenul, am refuzat sa votam sau sa revotam niste legi care erau deja votate de Camera Deputatilor si vom contesta la CCR pe motive extrinseci toata aceasta procedura pentru ca nu mi se pare normal ce se intampla", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat ca PNL va depune o sesizare de neconstitutionalitate la CCR si pe legea lui Dragnea.

"Vă mărturisesc că nu înțeleg de ce domnul Dragnea are așa o mare dorință în a-și promova o lege controversată, (…) o lege care oricum va fi atacată de PNL la Curtea Constituțonală pe motive de încălcare flagrantă a Constituției, a dreptului la liberă exprimare", a mai spus Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.