Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL - implozie sau explozie controlată

TNL PSD

Ziua de mâine se anunță extrem de grea pentru liberali. Va avea loc Biroul Politic Național, forumul de conducere al PNL. Săbiile sunt scoase din teacă. Nemulțumirile sunt mari și probabil va avea loc o explozie în interior. Efectele pot fi diverse. Lucrurile pot scăpa de sub control și asta se poate întâmpla, deoarece există deja mai multe tabere atât în vechiul PDL cât și în vechiul PNL.

Vezi și: Theodor Paleologu, atac suburban la adresa lui Mircea Ionescu-Quintus: 'Spune aiureli'

Vasile Blaga a găsit o chichiță pentru a putea să își păstreze funcția. Dorește să își impună omul la președinția filialei PDL București, pe Adriana Săftoiu, sperând astfel să își liniștească vechii pd-iști. Tensiunile au apărut după ce vechii pd-iști au început să reclame că ei au câștigat mai multe primării, iar vechii liberali au pierdut în majoritatea locurilor. Blaga speră astfel să îi liniștească obținând Bucureștiul, care teoretic revenea liberalilor prin protocolul de fuziune.

Tabăra pd-istă este împărțită în mai multe frațiuni. Lideri PD reclamând și faptul că cei care ar trebui să plece din fruntea partidului ar fi cei doi copreședinți.

În rândul vechilor liberali, există o nemulțumire generală generată de managementul defectous al celor doi copreședinți, dar și față de secretarul general, Ilie Bolojan, care este bănuit că face jocurile lui Blaga. În rândul liberalilor, frustrarea a crescut după ce conducerea centrală încearcă să impună schimbarea mai multor președinți de filială. Liberalii acuză faptul că în București imaginea lui Vasile Blaga este dezastroasă și acesta este unul dintre factorii care au generat pierderi la capitolul imagine. Conform unei declarații date pe surse reporterilor noștri ” toate studiile sociologice făcute arată că Blaga are imaginea praf. Au fost studii comandate, plătite, dar nimeni nu ține cont de ele”

Mîine va fi ziua în care PNL poate lua decizia de a decapita câteva capete de la conducerea mai multor organizații locale, atât din Bucrești cât și în țară. Dar, la fel de bine, poate fi ziua în care revolta să scape de sub control, iar cei doi copreședinți să fie forțați să demisioneze. Scenariul doi poate avea mai multe șanse de reușită dacă luam în calcul că foștii grei din vechiul PNL cât și o parte din pd-iștii care au iești câștigători în aceste alegeri s-au săturat de mutările în plic date de la centru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.