Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, sfidare maximă pentru Klaus Iohannis

Actualul președinte Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale printr-un discurs în care promova reforma clasei politice și arăta că noul PNL își dorește venirea la guvernare, însă nu cu ajutorul traseiștilor. A fost una dintre temele centrale ale campaniei electorale, discuția survenind în urma celebrei OUG 55, care dăduse liber la transferul primarilor, dar aceasta s-a extins și asupra Parlamentului.

Imediat după alegerile prezidențiale, mai precis în ianuarie 2015, Vasile Blaga și Alina Gorghiu anunțau cât se poate de categoric că PNL nu va primi traseiști în partid, făcând referire la situația parlamentară.

Nu negociem venirea unor parlamentari în PNL, nu se acceptă traseiști, și nu se negociază voturi la moțiune contra poziții executive”, declara Alina Gorghiu, în ianuarie 2015, la scurt timp după alegerile prezidențiale, atunci când se vorbea intens despre o moțiune de cenzură.

"Nu vom primi traseişti politici ca să facem majorităţi", exprima și Vasile Blaga, scurt și succint, principiul adoptat de PNL.

Ce a urmat după declarațiile din 2015? O adevărată poveste despre cum se respectă cu sfințenie principiile asumate de către un partid politic.

Cireașa pe tortul PNL a pus-o deputatul Marin Anton, trecut în data de 26 aprilie de la UNPR la PNL. Intrat în Parlament pe listele PDL, Marin Anton a sărit în barca lui PMP-ului lui Traian Băsescu, apoi în slujba ”interesului național” reprezentat de Gabi Oprea și UNPR, iar când lucrurile s-au complicat a revenit în PNL. Mai ciudat este faptul că Alina Gorghiu susținea, ieri, că nu știe despre venirea lui Marin Anton și a cerut răgaz să se informeze la colegii de partid.

Citește și:PNL disperat? Au primit în partid un TRASEIST notoriu

În aprilie 2016, săptămâna trecută, PNL l-a înregimentat pe deputatul Vlad Marcoci. Acesta fusese ales pe listele PSD și era președinte executiv al PSD Neamț.

În data de 16 iunie 2015, PNL l-a transferat pe deputatul PSD de Sibiu, Gheorghe Roman. Acesta a fost membru al PDL până în 2012, când a migrat la PSD, iar în 2015 a revenit acasă, de această dată în noul și marele PNL.

Vezi și: În prag de campanie OFICIALĂ începe violentul război murdar cu amantlâcuri și imagini ȘOC

În data de 11 iunie, PNL l-a înregimentat pe deputatul Marian Avram. Acesta a fost deputat PDL în legislature trecută, dar a trecut la PSD înainte de alegeri. În actuala legislatură a intrat în Parlament pe listele PSD, dar înaintea primei moțiuni de cenzură împotriva lui Victor Ponta a schimbat tabăra și a trecut la PNL.

În martie 2015, PNL l-a reprimit în partid pe deputatul Constantin Gălan. Acesta a migrat la ALDE, dar a fost reprimit în PNL cu brațele deschise.

Tot în martie 2015 PNL a mai dat două lovituri. În primul rând l-a înregimentat pe deputatul Mihai Tararache, ales pe listele PP-DD, independent o perioadă și apoi sărit în barca liberalilor.

În aceeași zi de 4 martie 2015, PNL l-a înregimentat și pe deputatul Florin Secară. Intrat în Parlament pe listele PDL, acesta a migrat la UNPR, ulterior a stat câteva luni independent și a sărit în barca noului și marelui PNL.

În februarie 2015, adică la doar o lună distanță după ce Alina Gorghiu și Vasile Blaga anunțau că partidul nu primește traseiști, noul PNL înregimenta 6 deputați dintr-un foc: Nicolae Alexandru (PC-PLR), Aurelian Mihai (independent), Dumitru Ovidiu Ioan (independent), Teodor Paleologu (PMP), Dragos Gunia (independent), Paul Dumbraveanu (PC- PLR).

În februarie 2015, PNL l-a repatriat pe senatorul Titus Liviu Pașca. Acesta plecase împreună cu Tăriceanu către ALDE, dar la prima ocazie PNL l-a readus la matcă și l-a înregimentat în PNL.

Tot în februarie 2015, PNL a mai racolat doi senatori. Senatorul Andrei Voloșevici trecut pe la PDL, apoi sărit în barca PMP a fost primit cu brațele deschise în PNL. De asemenea, senatorul PP-DD Corneliu Popescu a anunțat că activează ca independent, dar sprijină grupul PNL.

***

Această listă nu este exhaustivă, dar arată un trend. În ciuda declarațiilor pompoase și a promisiunilor de reformă a clasei politice, liberalii au racolat în voie. Este de remarcat că mulți dintre cei care au fost înregimentați în PNL sunt foști membri PDL/PNL care au avut perioade de ”rătăcire” către alte partide, dar asta nu înseamnă că nu se numesc tot traseiști.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.