Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de la Centrul de Arest al IPJ Dolj se plâng că lucrează printre şobolani / VIDEO

sobolan

Poliţiştii care lucrează la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj (CRAP) din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj susţin că sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea printre şobolani care au invadat holurile. Oamenii legii afirmă, într-un comunicat al Sindicatului Poliţiştilor Europeni 'EUROPOL', care a postat şi un film pe facebook în acest sens, că pe hol se plimbă şobolani, iar ei se tem că se pot îmbolnăvi.

'Practic în aceste centre, poliţiştii au parte de aceleaşi condiţii pe care le au cei reţinuţi sau arestaţi preventiv, prin faptul că împart acelaşi spaţiu, acelaşi aer, şi sunt afectaţi în egală măsură. Iar pentru a demonstra cum stau lucrurile la inspectoratele de poliţie şi cum sunt trataţi poliţiştii din cadrul acestor structuri, vă punem la dispoziţie un video de la nivelul C.R.A.P. din IPJ Dolj, unde cei închişi sunt mai protejaţi decât poliţiştii care sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea alături de rozătoare. Spunem asta deoarece, pe holurile acestui centru colcăie şobolanii în voie şi răspândesc boli care pot fi letale pentru colegii noştri. Acelaşi lucru se întâmplă şi la IPJ Cluj, unde centrul de reţinere şi arestare preventivă a fost infestat cu ploşniţe, iar colegii noştri riscau să îşi contamineze propriile cămine cu astfel de paraziţi', se arată în comunicatul emis de Sindicatul Poliţiştilor Europeni 'EUROPOL'.

Potrivit preşedintelui Sindicatul Poliţiştilor Europol Dolj, agent şef Gabriel Gârniţă, poliţiştii sunt expuşi la riscuri foarte mari, pentru că pot contacta tot felul de boli pe care le pot transmite şi membrilor familiilor. "De-a lungul timpului s-au făcut dezinsecţii, deratizări, însă se pare că nu au fost eficiente. Apar cel puţin şapte sau opt şobolani în fiecare zi, iar din punctul meu de vedere sunt destul de mulţi. Am sesizat conducerea Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă de nenumărate ori în ultimii trei, patru ani de zile, însă numai verbal', a declarat agent şef Gabriel Gârniţă. La rândul său, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dolj, Elvis Măceşanu, a declarat luni presei că în acest centru "condiţiile sunt mizerabile ca peste tot în ţară atât pentru arestaţi, dar mai ales pentru poliţişti". "Poliţiştii sunt lăsaţi ultimii, pentru că nu interesează pe nimeni cum lucrează sau în ce condiţii îşi desfăşoară activitatea. Conducerea IPJ Dolj cunoaşte aceste probleme de mult, dar nu asta este cea mai importantă acolo. Inspectorul-şef are alte probleme mai importante de făcut, mai exact să distrugă Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Se cunosc aceste probleme de ani buni. Poliţiştii riscă să se îmbolnăvească din cauza şobolanilor care mişună peste tot. Poliţiştii s-au plâns de mult de acele condiţii, însă conducerea are o amnezie temporară. Şobolanii sunt blânzi. Sunt obişnuiţi cu oameni şi sunt nişte şobolani foarte de treabă. Sunt ai casei', a spus Elvis Măceşeanu, preşedinte al Sindicatului Poliţiştilor Dolj, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Alin Apostol, a afirmat că imaginile respective au fost vizionate şi urmează ca în perioada următoare să se dispună o deratizare, iar anul trecut centrul a fost reamenajat cu peste 160.000 lei. "Trebuie să precizez faptul că ultima deratizare a fost făcută în luna august 2016, nu este un termen până la care se face această procedură administrativă. Această deratizare se face periodic sau la sesizările colegilor care îşi desfăşoară activitatea în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Până în acest moment nu s-a primit nicio informare sau sesizare legată de prezenţa dăunătorilor în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Anul trecut s-au făcut investiţii privind amenajările, modernizările, reabiliările grupurilor sanitare în valoare de peste 160.000 de lei. Dacă vom constata prezenţa rozătoarelor, se va dispune o nouă deratizare în perioada următoare. Este foarte posibil ca imaginile respective să fie filmate înainte de modernizarea centrului, iar acest lucru urmând să fie verificat în perioada următoare", a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Dolj.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.