Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta își mazilește baronii în munți

psd-sinaia

Conducerea lărgită a PSD se reunește, vineri, într-o ședință strategică la Hotelul ‘Mara’ din Sinaia, pe fondul relației tensionate dintre conducerea centrală și mai mulți președinți de Consilii Județene, dar și lideri de organizații județene. Victor Ponta dorește impunerea unei reforme în partid, care lovește direct în baroni și în penali. De cealaltă parte, cei care urmează să fie ‘reformați’ opun rezistență și solicită asumarea și de către conducerea centrală a eșecului de la alegerile prezidențiale. În cadrul ședinței ar putea să fie luate inclusiv o serie de sancțiuni la adresa liderilor care au atacat partidul, spun surse din PSD.

Victor Ponta și Liviu Dragnea i-au convocat, vineri și sâmbătă, pe liderii PSD, la o serie de ședinte care sa pregateasca tactica partidului la inceput de sesiune parlamentara.  Vicepresedinti, ministri, lideri judeteni, presedinti de Consilii Judetene, au sosit de joi seara la munte, acolo unde va avea loc Comitetul Executiv National al partidului.

In sedinta CExN trebuie stabilita agenda unui important Consiliul National al PSD in care sa fie introduse in Statut sanctiuni pentru membrii PSD cu probleme penale, precum si interzicerea unui presedinte de Consiliu Judetean sa mai ocupe si functia de presedinte de președinte de organizatie judeteana.

Pana in acest moment, liderii de CJ din Vrancea (Marian Oprisan), Vaslui (Buzatu) si Constanta (Nicusor Constantinescu) s-au opus fățis ideilor lansate de Victor Ponta și Liviu Dragnea, fiind de părere că i-au găsit pe liderii judeteni țapi ispășitori pentru alegerile prezidentiale. De asemenea, liderii PSD sector 1, Catalin Ivan si liderul PSD Constanta, Radu Mazare, au cerut explicit demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului.

De cealalta parte, Victor Ponta joaca cu mandatul pe masa. “Dacă Consiliul Naţional şi colegii mei nu vor fi de acord cu acest lucru, atunci o să-şi găsească un alt lider care consideră că e bine”, a avertizat acesta.

In acest moment, spun surse din partid, liderii de CJ-uri se simt tradati. “Reforma se refera strict la baroni”, spun surse social-democrate.

„Nu i-a cerut nimeni demisia lui Victor Ponta dupa alegerile prezidentiale si in primul Comitet Executiv de dupa alegeri i-am dat un vot de incredere. Sper sa se razgandeasca pentru ca nu are dreptul sa ceara el demisia altcuiva”, mai spun surse din PSD.

Marian Oprisan a declarat ca Victor Ponta va ramane presedinte PSD atata vreme cat nu se va comporta ca Adrian Nastase, cel caruia ii este atribuita introducerea teoriei centrului imaculat in partid (coruptia e in teritoriu, liderii din Bucuresti sunt curati).

De asemenea, Nicusor Constantinescu s-a intrebat, cu referire directa la Victor Ponta, cum poate spera un comandant care isi „hăcuiește” generalii să câștige alegerile și a adăugat că o parte din PSD nu a tras cu Victor Ponta la alegerile prezidentiale din cauza acestei atitudini.

Din postura de Premier, Victor Ponta pleaca insa cu un avantaj solid in partid, astfel incat este de asteptat ca ideile sale sa fie impuse in PSD, spun, pe de alta parte, surse din partid.

Daca la precedentul Comitet Executiv, Victor Ponta doar si-a anuntat intentiile, de aceasta data ideile vor fi dezvoltate si i se vor cere explicatii pentru intentiile sale, mai spun surse din partid.

Drumul pe care au apucat Victor Ponta si Liviu Dragnea este fara intoarcere, astfel incat la sedinta de la munte se va merge pe aceeasi linie, adica un pas mai aproape catre anestezierea baronilor, ne-au explicat surse din PSD.

Se asteapta un vot complicat in privinta reformei, dar se merge pe ideea ca cei de buna-credinta vor fi majoritari.

Comitetul Executiv devine astfel avanpremiera unui Consiliu National extrem de important in care se va bate in cuie inclusiv introducerea unor sanctiuni in Statut pentru penalii PSD si se va stabili data Congresului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.