Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în Sectorul 1: Ședințele Consiliului Local transmise în direct

sedinta consiliul local 1

În premieră pentru Sectorul 1, la inițiativa primarului Dan Tudorache, toate ședințele de Consiliu Local pot fi urmărite în direct, începând cu data de 28 iulie 2016, orele 14.00. Astfel, toți cetățenii Sectorului 1 vor avea posibilitatea să vizioneze, în timp real, cum se desfășoară dezbaterile și cum se iau deciziile la nivelul legislativului local. Ședințele vor putea fi urmărite live pe site-ul primăriei, www.primariasector1.ro,  accesând rubrica ”Ședințele Consiliului Local”.

Avarie URIAȘĂ la Palatul Parlamentului

“Transparența reprezintă un semn de respect pentru comunitatea locală, care prin  vot, ne-a acordat încrederea ei să administrăm treburile Sectorului 1. Așa cum am promis și în campania electorală, Primăria Sectorului 1 va deveni un model de transparență atât în ceea ce privește procesul de luare a deciziilor, cât și modul de cheltuire a banului public. Primul pas în acest sens îl constituie transmiterea în direct a ședințelor Consiliului Local pe site-ul instituției. Comunitatea Sectorului 1 trebuie să cunoască în timp real cum se iau deciziile la nivelul administrației locale, pentru a vedea în ce măsură sunt reprezentate corect interesele cetățenilor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Contractele de achiziție publică disponibile pe portalul web

O altă măsură care vizează transparentizarea administrației locale o reprezintă publicarea pe site a tuturor contractelor de achiziție publică încheiate la nivelul Primăriei Sectorului 1. Măsura se aplică începând din luna ianuarie a acestui an, contractele fiind postate pe pagina web, www.primariasector1.ro, la rubrica Transparență.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, la sfârșitul anului trecut, Hotărârea nr. 233/22.12.2015 care prevede ca toate contractele de achiziție publică care se încheie la nivelul aparatului de specialitate al primarului și a instituțiilor subordonate Consiliului să fie publicate pe pagina web a primăriei, în vederea asigurării transparenței decizionale.

Dosarul care ar putea ZGUDUI clasa politică: Ce face SOV la DNA (surse)

După publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), toate anunțurile de intenție, anunțurile/invitațiile de participare și anunțurile de atribuire formulate de aparatul de specialitate al Primarului Sectorului 1 și direcțiile subordonate Consiliului Local, precum și alte documente care fac obiectul publicării în sistemul electronic de achiziții vor fi postate atât pe site-ul administrației locale, la secțiunea specială – Transparență, cât și pe site-urile proprii.

Avocatul Gabrielei Firea, ipoteză INCENDIARĂ după BOMBA venită de la Pachetul General

La ce informații au acces cetățenii?

Toate informațiile referitoare la contractele de achiziție publică, de lucrări publice și de concesiune de servicii publicate pe site-ul primăriei sunt scanate și cuprind următoarele informații:

ü  Data încheierii contractului administrativ și a actelor adiționale aferente;

ü  Durata contractului administrativ și a actelor adiționale aferente;

ü  Valoarea contractului și a actelor adiționale aferente acestuia;

ü  Obiectul contractului administrativ.

Informațiile sunt publicate în data de 15 ale lunii următoare, astfel încât contractele și documentația aferentă să poată fi consultată în timp real.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.