Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul moldovean, în vizită la București

valeriu strelet

Premierul moldovean Valeriu Strelet efectueaza marti o scurta vizita în România, la invitatia autoritatilor de la Bucuresti, cu ocazia ratificarii de catre legislativul român a Legii privind ajutorul financiar rambursabil în valoare de 150 de milioane de euro acordat saptamâna trecuta Republicii Moldova, informeaza un comunicat al serviciului de presa al guvernului de la Chisinau.

Potrivit sursei citate, premierul Valeriu Strelet urmeaza sa sustina un discurs în fata parlamentarilor români cu privire la valorificarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeana a Republicii Moldova, întarirea relatiilor bilaterale prin dialog politic intens si o cooperare economica sporita, România fiind în prezent principalul partener comercial al Republicii Moldova. Valeriu Strelet va aborda si perspectivele de dezvoltare a proiectelor bilaterale din domeniul energetic si va sublinia necesitatea si importanta ajutorului rambursabil acordat de România care va fi folosit pentru relansarea proiectelor investitionale si ca suport bugetar.

Documentul a fost semnat la 9 octombrie, la Chisinau, de catre ministrul de externe moldovean, Natalia Gherman, si ministrul român al finantelor, Eugen Teodorovici.

În cadrul vizitei sale la Bucuresti, Valeriu Strelet va fi primit de presedintele Klaus Iohannis si va avea o întrevedere cu premierul Victor Ponta, mai informeaza sursa citata.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.