Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, invitat de Donald Trump să viziteze Casa Albă

captura Facebook
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, l-a invitat vineri pe liderul palestinian, Mahmoud Abbas, să efectueze o vizită la Casa Albă, a indicat un purtător de cuvânt al lui Abbas, informează Reuters. "Preşedintele Donald Trump l-a invitat pe preşedintele Abbas să viziteze Casa Albă foarte curând", a declarat Nabil Abu Rdainah, pentru Reuters, după o discuţie telefonică a celor doi lideri.

Potrivit unei ştiri anterioare a AFP, această convorbire telefonică, anunţată de Casa Albă, urma să fie prima dintre cei doi lideri. Noul preşedinte republican l-a primit la mijlocul lui februarie, la Casa Albă, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu. La finalul acelei întrevederi, Trump a afirmat că el nu susţine soluţia cu două state, luând astfel distanţă faţă de poziţia adoptată vreme de ani de zile de predecesorii săi faţă de conflictul israeliano-palestinian. 'SUA favorizează pacea şi un veritabil acord de pace', a dat Trump asigurări, afirmând în acelaşi timp că le revine celor două părţi să negocieze direct, conform Agerpres.

Procesul de pace a fost suspendat din aprilie 2014 şi după eşuarea ultimei tentative de apropiere iniţiată de fostul secretar de stat John Kerry. Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, s-a întâlnit prima dată, marţi, cu trimisul palestinian la Naţiunile Unite, Riyad Mansour. Palestinienii ar trebui să 'aibă mai degrabă negocieri directe cu israelienii, decât să aştepte de la ONU rezultate ce nu pot fi obţinute decât între cele două părţi', a subliniat ea la finalul întrevederii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.