Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima condamnare în dosarul ”minore pentru VIP-uri”: Cât a primit un judecător implicat

viol

Judecătorul Tomuş Nicolae Aurelian, fost magistrat la Judecătoria Timişoara, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Timişoara, în dosarul 'Minore pentru VIP-uri', la doi ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, folosire a serviciilor unei persoane exploatate şi favorizarea făptuitorului.

De asemenea, judecătorul Tomuş va trebui să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunităţii, timp de 60 de zile, la una dintre societăţile din subordine Primăriei Timişoara, la S.C. 'Horticola' S.A. (întreţinerea spaţiilor verzi) sau la S.C. 'Pieţe' S.A.

Citește și: HAHAHA Ce s-a întâmplat cu satelitul lansat de Coreea de Nord / VIDEO

Totodată, condamnatului i s-au interzis anumite drepturi pe o perioadă de doi ani (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ca pedeapsă accesorie, după executarea pedepsei.

La şedinţa de miercuri, Tomuş, care a fost judecat în dosar alături de alţi 15 infractori, a cerut şi i s-a aprobat disjungerea, fiind judecat separat, prin procedură simplificată. El a încercat să obţină şi schimbarea încadrării juridice a faptei, din şantaj în ameninţare, judecătorii respingând solicitarea, ulterior renunţând şi el la această cerere.

Citește și: NASA bagă spaima în omenire: Se apropie un asteroid

Potrivit soluţiei date de Curtea de Apel, vineri, 'instanţa condamnă pe inculpatul Tomuş Nicolae Aurelian la 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a serviciilor unei persoane exploatate. (...). Condamnă pe acelaşi inculpat la 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. (...). Condamnă pe acelaşi inculpat la 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului. (...). (Instanţa) contopeşte pedepsele aplicate, în cea mai grea, de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv de 8 (opt) luni închisoare, inculpatul Tomuş Nicolae Aurelian urmând să execute pedeapsa finală de 2 (doi) ani închisoare', arată încheierea completului Curţii de Apel Timişoara.

Totodată, instanţa 'dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 (doi) ani închisoare aplicată inculpatului Tomuş, pe un termen de supraveghere de 3 (trei) ani'.

Citește și: Prima țară din lume care interzice sarea

Pe perioada termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Impune inculpatului 'să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş (...), să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la una dintre instituţiile SC Horticultura SA Timişoara (întreţinere de spaţii verzi, n.r.) sau SC Pieţe SA Timişoara'.

Citește și: Legea salarizării a ajuns să aibă 3 variante: Iată salariile vehiculate

Tomuş este obligat de instanţă la plata sumei de 1.500 de lei cheltuieli judiciare faţă de stat şi la plata sumei de 500 de lei, reprezentând onorariul avocatului din oficiu (pentru etapele camerei preliminare şi a judecăţii).

Soluţia poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT Timişoara, persoanele vătămate erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuţii în domeniul juridic (judecători, avocaţi), medical, şi în rândul celor care asigurau ordinea (agenţi de poliţie), iar în cazul în care minorele doreau să întrerupă legătura cu membrii grupării, suspecţii recurgeau la şantaj, ameninţând victimele că vor prezenta membrilor de familie unele filme compromiţătoare cu acestea.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Momentul în care un judecător ISIS îi taie mâna unui hoț

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.