Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program de cooperare între PÎCCJ şi Procuratura Generală a Republicii Moldova

PICCJ

Un program de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost semnat la Chişinău, procurorul general Augustin Lazăr subliniind importanţa eficienţei activităţii procurorilor inclusiv în lupta împotriva terorismului şi a criminalităţii grave şi organizate.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de PÎCCJ, programul de cooperare a fost semnat în data de 26 ianuarie şi prevede ca, în perioada 2017 - 2019, părţile să organizeze o serie de întâlniri de schimb de experienţă şi stagii practice pentru procurorii din Moldova la parchetele de pe lângă tribunalele din România, la direcţiile specializate, precum şi la PÎCCJ. Augustin Lazăr a participat şi la conferinţa internaţională cu tema "Perspectivele dezvoltării procuraturii moderne: asigurarea independenţei şi specializarea procurorilor", organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova, în cadrul căreia a subliniat importanţa asigurării independenţei, transparenţei şi eficienţei instituţionale, dar şi a respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

"Totodată, a subliniat importanţa atingerii, atât de către România, cât şi de către Republica Moldova, a standardelor profesionale fixate prin Opinia nr. 11 a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni cu privire la calitatea şi eficienţa activităţii procurorilor, inclusiv în lupta împotriva terorismului şi a criminalităţii grave şi organizate", se precizează în comunicat.

În context, procurorii români au donat Procuraturii Generale a Republicii Moldova 420 cărţi de specialitate juridică. Potrivit sursei citate, procurorul general al României a avut şi o întrevedere de lucru cu Gehard Jarosh, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor. La evenimentele de la Chişinău au mai participat, din partea României, Călin Nistor, procuror şef adjunct al DNA, Daniel Ţicău, consilier al procurorului şef al DIICOT, şi procurorul Nicoleta Ştefanov, din cadrul Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se mai menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.