Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere bombă. 25 de ani de închisoare pentru viol și pedofilie

soc

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, a lansat astăzi în dezbatere publică pe pagina sa de facebook o propunere de modificare a Codului Penal prin care violul și pedofilia să fie pedepsite cu închisoarea de la 15 la 25 de ani. Liderul naționalist își justifică propunerea prin aceea că ”cele două fapte sunt crime împotriva victimelor care, de cele mai multe ori, nu își mai revin niciodată”, și de aceea pedepsele trebuie să fie precum cele pentru crimă.

Potrivit lui Diaconu, ”astăzi, în România, violul se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani, iar pedofilia cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru victime între 13-15 ani și cu închisoarea de la 2 la 7 ani pentru victime sub 13 ani”. Liderul PRU mai aruncă pe piață o informație bombă: ”pedeapsa pentru pedofilie a fost micșorată în România la presiuni externe pentru că sunt foarte mulți cetățeni străini (a se vedea cazurile pedofililor veniți din Marea Britanie, dar și recenta arestare a doi cetățeni germani și a unuia elvețian pentru pedofilie) care vin în România să exploateze sexual copii!”

Răspunsurile cititorilor sunt nu doar de susținere a propunerii PRU, ci chiar de înăsprire a pedepselor. Astfel, mai mulți respondenți au solicitat închisoarea pe viață și castrarea chimică a celor vinovați sau chiar pedeapsa cu moartea.

E de așteptat ca, după consultarea publică, liderul PRU să depună la Parlament o propunere de modificare a Codului Penal în sensul celor anunțate, operând însă modificări în propunerea sa conform celor solicitate de cititori. Într-o dezbatere similară, înainte de a depune la Parlament o modificare a Codului Penal pentru pedepsirea corupților, Diaconu a modificat în textul de lege suma de la care se consideră ”mare corupție” de la un milion la o sută de mii de euro în urma dialogului cu românii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.